XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/11/19/megujult-utak-jardak-es-uj-zebrak/

Témák A-Z

Megújult utak, járdák és új zebrák

2021. november 19. Városfejlesztési hírek

Az Önkormányzat az idei évben az elmúlt hét év legnagyobb mértékű úthálózat-felújítását végezte el a kerület különböző részein, összesen 3,7 kilométer hosszan újultak meg utak és járdák. Ebből 565 méteren teljes pályaszerkezetcsere történt, így újabb kockaköves burkolatú rész kerület felszámolásra. Összesen 1,8 milliárd forint kiadást jelentett a kerület idei költségvetésében. 2015-től összesen 9944 folyóméternyi út- és 8707 folyóméternyi járdafelület korszerűsítését végezte el a kerület. Erről dr. Tóth József polgármester beszélt ma a Szent László út komplexen megújult útszakaszának jelképes átadásán.

Dr. Tóth József polgármester

A kerületi út- és járdafelújítások elsősorban azokat a szakaszokat érintik, ahol a burkolat állapota olyannyira leromlott, hogy az balesetveszélyes. A Szent László út felújítását már régóta tervezte az önkormányzat, de észszerűen és felelősen meg kellett várni, amíg a közműcégek modernizálják a teljes vízvezeték- és csatornahálózatot. Így 2021 őszén valósulhatott meg a Szent László út Szegedi út és Országbíró utca közötti szakaszának komplex korszerűsítése.

Szent László út

A Szent László út Szegedi út és Országbíró utca közötti szakasza teljes szélességben, több mint 300 méter hosszan megújult aszfaltburkolatot kapott, a leromlott járdaburkolat helyett új térkőburkolat készült, csakúgy, mint a csomópontok szélesített gyalogos felületeinél, a kerékpárútnál és a kapubehajtóknál. A beruházással tovább csökkent a kerületi kockaköves utak aránya. A Szent László út felújítása 2022-ben az Országbíró utca és Frangepán utca közötti szakaszával folytatódhat.

Dr. Tóth József beszédében kiemelte, az úthálózat fejlesztése jelentősen befolyásolja a kerületi lakosok életminőségét, ezért az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít erre a területre is. Az útfelújítások tervszerű programja része az önkormányzat közterületi programját összefoglaló AngyalZöld 3.0 elnevezésű középtávú stratégiának.

2021-es kerületi útfejlesztések

A Hajdú köz 2. szám előtti murvás parkoló 170 négyzetméteren kapott térkő burkolatot, új világítás is kiépítésre került.

A Mosoly utca Násznagy utca és Gyermek tér közötti szakasza 165 méter hosszan kapott új burkolatot.

A Madarász Viktor utca 27-33. közötti parkoló 2500 négyzetméteren kapott új felületet, 7 új fahely is kialakításra került. A parkoló 25-27. szám előtti részén jelenleg is folyik a munka.

A Tomori utca (Berettyó utca és Újpalotai út között) aszfaltszőnyegezése és járdafelújítása 230 méter hosszúságban, míg a Karikás Frigyes utca (Dagály utca és Hunyadi Mátyás Általános Iskola között) aszfaltszőnyegezése és járdafelújítása 100 méter hosszúságban készült el.

A Jász utca Szegedi út és Kisgömb utca közötti, korábban kockaköves szakaszán a teljes pályaszerkezet cseréje és a járdafelújítás is megvalósult.

Átépítésre került a Váci út 132/A-B szám előtti termésköves parkoló 850 négyzetméteres területen.  Új járda, zöldfelület lett kialakítva, a parkolók is új burkolatot kaptak.

A Katona József utca Tátra utca és Pozsonyi út közötti szakasza új aszfaltszőnyeget kapott, megtörtént a járda felújítása, 9 fahely és 3 új zöldkazetta is kialakításra került.

Jelenleg is folyamatban van a Váci út 167. szám mögötti, Faludi utca és Szobor utca közötti parkoló felújítása, valamint a Gogol utca Pannónia utca és Kárpát utca közötti részének aszfaltszőnyegezése. A tervek szerint még idén kezdetét veszi a Fáy közben is a munka, melynek várható befejezése azonban áthúzódik a jövő év elejére.

8 új gyalogátkelőhely

Ebben az évben eddig 7 új gyalogátkelőhelyet létesített az önkormányzat. Új átkelő készült a Gogol-Visegrádi, a Forgách- Lomb, a Reitter Ferenc-Keszkenő, a Jász-Tahi, a Tatai-Dolmány, a Victor Hugo-Visegrádi és a Csanády-Visegrádi utca kereszteződéseiben.

Várhatóan még novemberben elkezdődnek a munkálatok az Újpesti rakpart és a Radnóti Miklós utca kereszteződésénél is.

A Fővárosi Önkormányzat beruházásában jelenleg is folyik a Göncöl utca megújítása, korábban pedig elkészült a Béke téri tehermentesítő főgyűjtő csatorna munkálataihoz kapcsolódóan a Béke utca Fáy utca és Béke tér közötti szakaszának aszfaltszőnyegezése.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj