XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/10/22/oktober-23-ra-emlekeztunk-2/

Témák A-Z

Október 23-ra emlékeztünk

2021. október 22. - Frissítve Kulturális hírek

Október 22-én rendezte meg az Önkormányzat szokásos ’56-os megemlékezéseit. A Tahi utcai emléktábla megkoszorúzása után a Béke téri központi emlékhelyen ünnepi műsorral emlékeztünk a forradalomra.

A megemlékezések a Tahi utcai emléktáblánál vették kezdetüket. A Himnuszt a Hortus M Singer együttes előadásában hallgathatták meg a jelenlévők, majd Papp János színművész Petőfi Sándor Bizony mondom, hogy győz most a magyar című versét szavalta el. Ezt követően Hiszékeny Dezső és Varju László országgyűlési képviselő, dr. Tóth József polgármester, a diákönkormányzat képviselői, kerületi civil szervezetek és a jelenlévő lakosság helyezte el az emlékezés virágait.

Hiszékeny Dezső korzsorút helyez el a Tahi utcai emléktáblánál

Obersovszky Gyula forradalmár Keszkenő utcai emléktáblájánál dr. Puchner Gábor alpolgármester helyezett el koszorút.

A Tahi utcai megemlékezést követően került sor a Béke téri központi emlékhelyen megrendezett ünnepsége, ahol a lakosság képviselői is szép számban megjelentek. A Himnuszt ez alkalommal is a Hortus M Singers együttes adta elő, majd Papp János színművész Ady Endre A tűz csiholója című versét szavalta el a jelenlévőknek.

Papp János színművész Ady Endre A tűz csiholója című versét szavalta el

Dr. Tóth József polgármester ünnepi beszédében október 23-ról, mint a nemzeti összefogás ünnepéről szólt. Úgy fogalmazott: „Október 23-án a példás magatartást, az emberi méltóságot, az értékek melletti kiállást ünnepeljük, amelyek alapjait képzik minden demokratának.” Felhívta a figyelmet annak fontosságára, hogy a rendszerváltás idején születettekkel megismertessék 1956 mondandóját. Napi ügyekről szólva a pandémia hatásait emelte ki.

Az ünnepi műsort a Pénzügyőr Zenekar szolgáltatta, majd a rendezvény a Szózat elhangzásával zárult.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj