XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/2021/10/07/felhivas-partnersegi-egyeztetesre-modosul-a-keruleti-epitesi-szabalyzat-3/

Témák A-Z

Felhívás partnerségi egyeztetésre: módosul a Kerületi Építési Szabályzat

2021. október 07. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Tisztelt XIII. Kerületi Lakosok! Tisztelt Érdeklődők!

Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzatának Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottsága 49/2021. (IX.22.) TKLB. sz. határozatával döntött a 2021. augusztus 1-jétől hatályos Budapest Főváros XIII. Kerület Építési Szabályzatáról szóló 14/2021. (VI.29.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: KÉSZ) módosításának megindításáról.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a kerület dinamikus fejlődését figyelembe véve, a magasabb szintű jogszabályi változásokra és az elfogadás óta felmerült fejlesztői, lakossági, illetve önkormányzati igényekre való tekintettel a KÉSZ előírásai és tervlapjai évente felülvizsgálatra kerülnek.

A módosítás elkészítését megelőzően lehetőség van a hatályos rendelet és mellékleteinek véleményezésére, észrevételek és javaslatok megfogalmazására. A hatályos KÉSZ normaszövegére és tervlapjaira vonatkozó javaslatokat, észrevételeket 2021. november 14-ig várjuk a foepitesz@bp13.hu e-mail címre, vagy postai úton a Polgármesteri Hivatal címére: 1139 Budapest, Béke tér 1.

A hatályos dokumentumok elérhetőek az önkormányzat honlapján a Főépítészi Iroda szervezeti egységének oldalán az „A Főépítészi Iroda dokumentumai” cím alatti bejegyzésben közzétett hivatkozásokon keresztül.

A KÉSZ módosításával kapcsolatban 2021. október 18-án (hétfőn) 16:00-18:00 óra között lakossági fórum kerül megrendezésre. A lakossági fórum a járványügyi helyzetre való tekintettel online, Skype alkalmazáson keresztül kerül megtartásra.

A lakossági fórumhoz a megadott időpontban az alábbi hivatkozáson keresztül csatlakozhat: https://join.skype.com/zsGqovW8AX4M

Vissza

Díjaink, elismeréseink