XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/08/10/elhunyt-dr-kadar-sandorne/

Témák A-Z

Elhunyt dr. Kádár Sándorné

2021. augusztus 10. - Frissítve Búcsúzunk

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 65. évében, 2021. augusztus 9-én elhunyt dr. Kádár Sándorné, a XIII. Kerületi Prevenciós Központ vezetője.

Szomorú szívvel veszünk búcsút kiváló munkatársunktól, a mindenki által tisztelt és szeretett embertől.

1957. január 6-án született Gyomán. Szakmai pályafutását 1974-ben az egészségügyben kezdte. 1997-ben a XIII. kerület legnagyobb férőhelyű nappali intézményében, a Balzac utcai Idősek klubjában kamatoztatta a beteg emberek gondozása során szerzett korábbi tapasztalatait. Szorgalmának és jó szervezőkészségének köszönhetően 2000-től a III. számú Gondozási Központ vezetője lett. Szakmai hozzáértéssel és nagyfokú szociális érzékenységgel végzett vezetői munkájának eredményeként 2005-től a több szociális intézményt (HÍD Családsegítő, Gyermekjóléti Központ, bölcsődék és családi napközik) integráló Prevenciós Központ vezetőjévé nevezték ki. A kicsik minél színvonalasabb ellátása érdekében vezetőként elvégezte a csecsemő- és kisgyermekgondozói tanfolyamot. Meghatározó szerepet vállalt az intézmény minőségügyi rendszerének bevezetésében és folyamatos fejlesztésében. Kezdeményezőkészségének és innovatív szemléletének köszönhetően sok olyan újítás fűződik a nevéhez, melyek az általa szeretett és tisztelt kerületi állampolgárok életminőségének a javítását, mindennapjaik szebbé és tartalmasabbá tételét szolgálták. Türelmével és szaktudásával nagy megbecsülést szerzett. Munkássága során mindig a kiszolgáltatott, elesett emberek életminőségének a javítása volt a célja.

Emberi és közösségi magatartása példamutató volt.

A hátrányos helyzetűek esélyegyenlőségének előmozdítása érdekében végzett kimagasló szakmai munkáját Zalabai Gábor-díjjal, Köz Szolgálatáért Érdemjellel, XIII. Kerületért díjjal és két alkalommal Polgármesteri Dicséret kitüntetéssel ismerték el. Humánus és empatikus vezetőt veszítettünk el személyében, aki munkáját 47 éve fáradhatatlan energiával, gazdag szakmai tudással és nagy lelkiismeretességgel végezte.

A XIII. Kerületi Önkormányzat saját halottjának tekinti. Búcsúztatójára augusztus 25-én,  az Angyalföldi Református Egyházközség Frangepán utca 43. szám alatti templomában került sor.
Szeptember 2-án szülővárosában, Gyomán temették szűk családi körben.

Emlékét, személyiségét és kedves humorát sohasem feledjük, megőrizzük.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj