XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/08/06/szavazzon-a-kozteruleti-installacios-palyazat-alkotasaira/

Témák A-Z

Szavazzon a közterületi installációs pályázat alkotásaira!

2021. augusztus 06. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

A pályázat kiírása szerint az installációs terveknek a környezet védelmét, a természeti erőforrásokkal való felelős gazdálkodást kell népszerűsíteniük:

    • Közterületek tisztaságáért való közös fellépés
    • Globális szeméttermelés mértéke
    • Fenntartható hulladékgazdálkodás
    • Hulladék újrahasznosítás

A beérkezett pályaművek közül kettő felelt meg a felhívásban foglalt formai és tartalmi feltételeknek. A művekre szavazni augusztus 6. és szeptember 15. között lehet, ezt követően októberben kerül sor a díjazottak kihirdetésére. Az első helyezett 500.000, míg a második helyezett 300.000 forint díjazásban részesül.

 

UPSZ Ajándékbolt – Palack-kanapé hallal

Az installáció a környezetét szennyező emberi cselekvést és jelenlétet kívánja fókuszba állítani, azonban megoldást is sugall azáltal, hogy a hal egy kulacsból iszik. A PET palackok felhasználásával kialakított köztéri “pihenőként” is használható kanapé (140x60x90 cm) 350 darab 1.75 literes palackból készült, míg a körülbelül 130 cm magas, 45 cm széles hal különböző méretű, színre festett palackokból.

 

Bács Emese – Szobor installáció

A szobor selejt anyagból készült 1,8-2 m magas, 4-5 m széles emberszerű figurák kompozíciója. A felhasznált anyagok között kupakok, filctollak, műanyag játékok találhatók, melyek víztiszta gyantával lettek bevonva. Kortárs képzőművészeti alkotás, ami nem csak a feleslegessé váló tárgyak újra felhasználására hívja fel a figyelmet, hanem a szobrokkal emberi érzelmeket is közvetít.

 

 

A szobrok a Kárpát utcai Duna Terasz pihenőparknál tekinthetők meg.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj