XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/07/08/telepulesfejlesztesi-dijat-nyert-onkormanyzatunk/

Témák A-Z

Településfejlesztési díjat nyert önkormányzatunk

2021. július 08. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A Településfejlesztési Szövetség Budapesten tartotta a Településfejlesztési Díj átadó ünnepségét, ahol a XIII. Kerületi Önkormányzat kerületi okosváros alkalmazásra épülő „Segítségnyújtás a virtuális világban” projektje „Szolgáltatásfejlesztés” kategóriában elnyerte a Településfejlesztési Díjat. Az évente egyszer kiosztott díjak célja, hogy elismerjék a valamilyen szempontból kiemelkedő projekteket és ezzel minél több minőségi fejlesztésre bátorítsák, inspirálják a településeket. A díjat Holopné Schramek Kornélia alpolgármester vette át.

Holopné Schramek Kornéália alpolgármester átveszi a díjat

A zsűri véleménye szerint a magunk mögött hagyott, pandémiás korlátozásokkal sújtott és beszűkült forrásokat eredményező év szorításában a XIII. kerület úgy kovácsolt a szükségből erényt, hogy a nem csak nevükben humán, hanem általában is személyes közreműködések és találkozások során nyújtott, természetbeni szociális szolgáltatásokat úgy helyezte át az online térbe, hogy eközben nem csak megőrizte, de növelni is tudta a szolgáltatás belső hatékonyságát és eredményességét. A kerületi mobilalkalmazáson keresztül kényelmi szolgáltatásokkal könnyítették meg a jogosultak számára az önkormányzat által biztosított természetbeni támogatások igénybevételét.

Fentiek elismeréseként a zsűri a főváros, fővárosi kerület, megyei jogú város kategóriában a „Szolgáltatásfejlesztés” Településfejlesztési Díját Budapest XIII. kerületi önkormányzatának ítélte.

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat elkötelezte magát a smart szemlélet érvényesítése mellett a közszolgáltatások minden területén. A moduláris smart city platform elemeit folyamatosan bővítjük a felmerülő lakossági, partneri igények alapján. A fejlesztések illeszkednek a Smart City koncepcióba. A „Segítségnyújtás a virtuális világban!?” projekt megerősítette, hogy szükség van a szépkorúak, a szociálisan rászorulók digitális képzésére, amely már nem egyszerűen informatikai ismeretek nyújtását jelenti, hanem az okos eszközök használatának bemutatását, kiberbiztonsági tájékoztatást is.

Településfejlesztési díj kisplasztikája

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj