XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/06/03/fiabci-dijat-nyert-a-xiii-keruleti-klapka-kozpont/

Témák A-Z

FIABCI-díjat nyert a Klapka Központ

2021. június 03. Városfejlesztési hírek

A párizsi székhelyű FIABCI Nemzetközi Ingatlanszövetség, amelyet 70 éve alapítottak, minden esztendőben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot: a FIABCI World Prix d’Excellence 29 évvel ezelőtt indult útjára és a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata. Célja a legsikeresebb nemzetközi ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése. A magyar ingatlanfejlesztők idén négy arany-, és három ezüstérmet nyertek. A díjazottak között van a XIII. kerületi Klapka Központ, amely beruházással a XIII. Kerületi Önkormányzat ezüstérmet érdemelt ki. A magyar projektek közül 2021-ben is – a hagyományoknak megfelelően – a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat múlt évi győztesei vettek részt a nemzetközi pályázaton.

A Klapka Központ a Vegyes Funkciójú Fejlesztés kategóriában ért el 2. helyezést a FIABCI World Prix d’Excellence pályázatán. A Klapka Központ az egyetlen a díjazottak közül, amely önkormányzati fejlesztés: a száz százalékban a XIII. Kerületi Önkormányzat 4,3 milliárd forintos beruházásában felépült komplexum a legkorszerűbb építészeti elképzelések megvalósítása mellett a környezettudatos gondolkodást is tükrözi. Leglátványosabb eleme a zöld domb, amely alá az üzleteket süllyesztették. Az épület újrafogalmazta a Kassák Lajos utca, Klapka utca, Tüzér utca, Pattantyús utca által határolt terület mikrokörnyezetét – új arculatot adva a lokációnak több mint 10 ezer négyzetméteren. A „dombház” beruházás része 33 magas minőségű önkormányzati bérlakás.

Magyarország több mint két évtizede az elsők között hirdette meg saját nemzeti ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatát azzal a céllal, hogy a nyertesek képviseljék hazánkat a FIABCI World Prix d’Excellence pályázaton. Ma már több mint 20 ország rendezi meg saját nemzeti pályázatát hasonló megfontolásból.

A FIABCI magyarországi és nemzetközi szervezete többször is díjazta már a XIII. Kerületi Önkormányzat fejlesztéseit. Először 2003-ban vett részt az önkormányzat a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán. Akkor különdíját nyert a Kereskedelmi létesítmények kategóriában a Lehel Csarnokkal, amellyel a FIABCI nemzetközi megmérettetésén a Kereskedelmi létesítmények kategória különdíját is elhozta 2004-ben. 2015-ben a 100 lakásos passzívházért (Jász utca 91.) az önkormányzat a Környezettudatos Építés kategória 1. díját nyerte el itthon, 2016-ban a nemzetközi szervezet a Környezettudatos építés kategóriában a 2. díjat ítélte oda a passzívházért. 2017-ben a FIABCI nemzetközi ingatlanfejlesztő pályázati versenyén az „Angyalföld újjáépítése a XXI. század fordulóján” című pályázattal az önkormányzat a Masterplan kategória II. díját hozta el.

2020-ban a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton az önkormányzat díjat nyert a Vizafogó tagóvoda felújításáért és a Klapka Központ megvalósításáért.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj