XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/01/15/atfogo-teszteles-onkormanyzatunknal/

Témák A-Z

Átfogó tesztelés önkormányzatunknál

2021. január 15. Egészségügyi hírek

A XIII. Kerületi Önkormányzat 2021 elején, az ünnepek után módot teremtett minden munkatársa számára – a közszolgálatban, önkormányzati intézményekben vagy gazdasági társaságokban – az ingyenes és önkéntes koronavírus-szűrésre, amelyre a Fővárosi Önkormányzat biztosított teszteket a kerületnek. Ezzel nemcsak a kollégák, hanem a lakosság egészségét is védik. Az önkormányzati dolgozók a különféle intézményeken keresztül – akár gazdasági, nevelési, szociális, akár más területen – kapcsolatban állnak a kerületi lakókkal. Emellett megkezdődött a XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálat munkatársainak vírus elleni oltása is.

Az önkormányzat munkatársainak mintegy 80 százaléka, 1251 fő vett részt a tesztelésen, amely a napokban ért véget. A mintavételek alapján mindössze 8 koronavírusos kollégát szűrtek ki, a többiek tesztje negatív lett. A Fővárosi Önkormányzat a szűrésre 3425 tesztet biztosított a XIII. kerületnek.

A XIII. Kerületi Önkormányzat szükség szerint folytatja a munkatársak koronavírus-tesztelését. Akik különféle okokból nem tudtak jelen lenni az év első napjaiban zajló tesztelésen, ugyanakkor jelezték, hogy később igénylik ezt a szűrést, azoknak is lehetőséget nyújt erre az önkormányzat. Legutóbb decemberben végzett a XIII. kerületi Önkormányzat minden kollégára kiterjedő, széles körű tesztelést.

A COVID19-elleni oltás megkezdődött a XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálat munkatársai körében is. Dr. Hertzka Péter főigazgató tájékoztatása szerint eddig már 230 orvos, illetve egészségügyi dolgozó kapta meg az oltást.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj