XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/01/07/felhivas-2021-evi-diszpolgar-jelolesre/

Témák A-Z

Felhívás 2021. évi díszpolgár jelölésre

ARCHÍV | 2021. január 07. - Frissítve Felhívás

FELHÍVÁS

 Tisztelt kerületi lakosok!

Tisztelt kerületi civil közösségek!

 A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (IV. 23.) önkormányzati rendelete értelmében a

 „Budapest Főváros XIII. Kerület Díszpolgára”  címre a Képviselő-testület ismét várja a kerületi lakosok és a kerületben működő civil szervezetek javaslatait.

A díszpolgári címre javasolhatók azon személyek, akik életútjuk során kimagasló munkásságukkal hozzájárultak a XIII. kerület fejlődéséhez; akik szakmai tevékenységükkel, a kerület nemzetközi kapcsolatainak, az együttműködés más formájának fejlesztésében kiemelkedő tevékenységükkel öregbítették a kerület hírnevét, tekintélyét.

Az önkormányzati rendelet lehetőséget ad a kerületben működő civil szervezeteknek, hogy előterjesztést tehessenek a

„Budapest Főváros XIII. Kerületért”  díjra. A díjra jelölhetők azok, akik kiemelkedő szakmai munkásságukkal jelentősen hozzájárultak a kerület fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez.

A cím és a díj elhunyt személynek is adható az elhalálozást követő 3 naptári éven belül.

Saját maga vagy közeli hozzátartozója részére kitüntetés adományozása nem indítványozható.

Az ajánlásoknak tartalmazni kell a javasolt személy nevét, munkahelyét, beosztását, elérhetőségét, a jelölés indokolását, a javaslattevő személy vagy szervezet megnevezését, címét, elérhetőségét, a javaslattevő saját kezű aláírását, a díszpolgári cím tekintetében a jelölt kerülethez kötődését is.

A kezdeményezéseket a polgármesternek címezve a Polgármesteri Hivatal Jegyzői és Jogi Osztályára (1139 Budapest XIII. kerület Béke tér 1.) lehet eljuttatni február 22-ig.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj