XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/11/10/atadtak-az-ev-uzlete-dijat-2/

Témák A-Z

Átadták az Év Üzlete díjat

2020. november 10. Egyéb

2020. november 6-án dr. Tóth József polgármester adta át az idei „Év Üzlete” díjat a Vág utcai, Tóth-Rabóczki Kft. által 16 éve működtett üzletnek. Kizárólag gluténmentes termékek előállításával és olyan diétás termékek forgalmazásával foglalkoznak, melyek mögött orvosi diagnózissal felállított betegségek állnak.

A díjat az Európai Kereskedelmi Naphoz kapcsolódóan, már 12 éve adja át az Önkormányzat. Mint dr. Tóth József polgármester a díjátadáson elmondta, a cím értékét növeli, hogy azt a kerületben élők szavazatai alapján ítélik oda. Az idei évben összesen 574 db szavazat érkezett, a díjra jelölt üzletek között volt pékség, étterem, virág-, ruházati-, ajándék üzlet. A legtöbb szavazatot, összesen 331 db voksot a Tóth-Rabóczki Kft. által üzemeltetett, Vág utca 9. szám alatti üzlet kapta.

Tóth Domonkos, a Kft. ügyvezetője a díj átvételét követően köszönetét fejezte ki, valamint megosztotta a szűk körben jelenlévőkkel, hogy büszke arra, hogy a XIII. kerületben tevékenykednek. Úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat részéről korábban is mindig a megoldásokra való törekvés és a segítőkészség volt jellemző.

A cég kutatja az új technológiákat és megoldásokat, amelyekkel még jobb termékeket állíthatnak elő. Úttörők a piacon, mert nem csupán a gluténmentes táplálkozást szeretnék megkönnyíteni, hanem segítik az embereknek pozitív változásként megélni az új táplálkozási szokásaikat. Szívesen megosztják a szakértelmünket az emberekkel, hogy segítsék őket a gluténmentes táplálkozásban. Napjainkban egyre több ember érint a glutén- laktóz érzékenység. Egyre többen ismerik fel, hogy különleges táplálkozási igényeknek megfelelően kell étkezniük. Az üzletre voksolók véleménye szerint a megfelelő élelmiszerek kiválasztásában nagyon sok embernek tud segíteni a bolt. Mindenki szármára található megfelelő élelmiszer az üzletben. A glutén-, valamint laktózmentes és egyéb hasonló élelmiszerek palettája folyamatosan bővült.

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008-ban alapította meg „Az év üzlete” díjat. Az önkormányzat „Az Év Üzlete” díjjal azt a kereskedelmi vagy vendéglátóipari egységet részesíti elismerésben, amelyre a lakosok, a vásárlók vagy vendégek közül a legtöbben adják le szavazatukat. Főbb szempontok az udvarias kiszolgálás, az igényes és bőséges árukínálat, az üzlet esztétikus kialakítása.

Az elmúlt években „Az Év üzlete” díjat kapták:

  • 2009: Láng Téka Könyvesbolt (Pozsonyi út 5.)
  • 2010: Pengő Reál Élelmiszerbolt (Dunyov István utca 9.)
  • 2011: Pöttöm Panna Gyermekruhabolt (Tára utca 20/a)
  • 2012: Napsugár Étterem (Jász utca 65.)
  • 2013: Mécsné Szamosvölgyi Melinda papír-írószer üzlete (Gyöngyösi utca 51/A)
  • 2014: CBA Ipoly Élelmiszerbolt (Ipoly utca 3.)
  • 2015: Luongo Kerékpárbolt (Katona József utca 3.)
  • 2016: Éjféli Kiáltás Misszió Adománybolt (Palóc utca 2.)
  • 2017: Angyalföldi Szociális Egyesület, Tahi út 74. szám alatti élelmiszerüzlete
  • 2018: Bársonyné Tóth Katalin Hermina kreatív hobby üzlete (Futár utca 14.)
  • 2019: C-SZENDVICS Kft. vendéglátóüzlet (Tátra utca 14-16.)
Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj