XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/10/15/felhivas-partnersegi-egyeztetesre-modosul-a-keruleti-epitesi-szabalyzat/

Témák A-Z

Felhívás partnerségi egyeztetésre: módosul a Kerületi Építési Szabályzat

ARCHÍV | 2020. október 15. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Tisztelt XIII. Kerületi Lakosok! Tisztelt Érdeklődők!

Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzata úgy döntött, hogy megindítja a 19/2016. (XI.15.) ök. rendeletszámon elfogadott Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) módosítását, melyet a Főépítészi Iroda koordinál.

Tekintettel arra, hogy a most megindított módosítás elsősorban a KÉSZ struktúrájának újragondolására, a párhuzamos szabályozások, ismétlések megszüntetésére irányul, a módosítás a jogszabály szerinti teljes eljárásban történik. Az átláthatóbb struktúrán túl a fővárosi tervek (FRSZ, TSZT) várható módosításával való összhang alapjának megteremtése is cél.

A teljes eljárásban tárgyalt módosítás a 314. Kr. 29/A.§ (3) bekezdésének megfelelően előzetes tájékoztatási szakasszal kezdődik, melynek során lehetőség van a hatályos rendelet és mellékleteinek véleményezésére, észrevételek, javaslatok megfogalmazására.

A hatályos KÉSZ normaszövegére és tervlapjaira vonatkozó javaslatokat, észrevételeket 2020. november 20-ig péntekig várjuk a foepitesz@bp13.hu e-mail címen. A dokumentumok letölthetők innen: KÉSZ rendeletszöveg, Szabályozási Tervlapok (egyben). (linkek)

Tájékoztatjuk továbbá a tisztelt érdeklődőket, hogy az előzetes tájékoztatási szakaszban 2020. október 26. hétfőn 16-18 óra között lakossági fórumot tartunk. A lakossági fórum a járványügyi helyzetre való tekintettel online kerül megtartásra, melyen részt venni Skype-on van lehetőség.

Massányi Katalin Skype elérhetősége (hívóneve) massanyikatalin@bp13.hu. A lakossági fórumhoz az alábbi linken tud csatlakozni: https://join.skype.com/hwQaFdxAI2P2.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj