XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/08/31/atadtak-a-megujult-futar-tagovoda-udvarat/

Témák A-Z

Átadták a megújult Futár Tagóvoda udvarát

2020. augusztus 31. Nevelés - oktatás

Az új nevelési év mai kerületi megnyitóján, a Futár Tagóvoda megújult udvarának, kertjének átadóünnepségén dr. Tóth József polgármester beszédében arról is szólt: a mindennapi életünk megváltozott, a jelenlegi rendkívüli helyzetben is fokozattan be kell tartanunk a szabályokat, vigyáznunk kell magunkra, másokra is. Elmondta azt is: az önkormányzat folytatja a kerületi óvodafejlesztési programot. A Pitypang Tagóvoda (Országbíró sétány) teljes játszóudvarát ugyancsak most nyáron újították meg, már zajlik a Csicsergő Tagóvoda (Gyöngyösi utca) épületének bővítése, korszerűsítése is. A Gyöngyszem Tagóvoda (Gyöngyösi sétány) pedig a kerület első smart óvodája lesz, az ezzel kapcsolatos fejlesztést előkészítették.

„Féltünk és féltettünk”, jellemezte ezzel a két szóval a tavaszi pandémiás helyzetet Dr. Tóth József polgármester a Futár Tagóvoda felújított udvarának átadóünnepségén. Hozzátette: jól vizsgázott a nehéz időszakban a XIII. kerület, szoros volt a védekezésben az önkormányzat és az itt élők együttműködése. Ugyanakkor a mostani helyzet is rendkívüli, és továbbra is közös a felelősség az egészségünk védelméért.

A polgármester a nevelési év kezdetén kitért arra is: a helyi óvodák korszerűsítésébe az építészeti megoldások, eszközbővítések éppúgy beletartoznak, mint a különféle modern, egyéniségközpontú, fejlesztő, és most már smart óvodai programok kidolgozása is. Az önkormányzat az elmúlt tíz évben 8, 2 milliárd forintot fordított óvodái korszerűsítésére, külön a játszóudvarok felújítására csak 2015 és 2020 között további 1,8 milliárdot. Óvodái működtetésére, fejlesztésére összesen a költségvetés 15 százalékát költi a XIII. Kerületi Önkormányzat.

Dr. Tóth József beszéde végén sikeres új nevelési évet, illetve tanévet kívánt a kerület óvodásainak, iskolásainak, pedagógusainak és a szülőknek. Beszámolt még arról is: az önkormányzat folytatja a kerületi óvodafejlesztési programot.

A 208 férőhelyes Futár Tagóvodát a Béke – Tatai úti lakótelepen 2008 és 2011 között felújította az önkormányzat. A mostani nevelési év kezdetére az 5212 négyzetméternyi udvart is korszerűsítették. Miként Erdélyi Nóra, az Egyesített Óvoda igazgatója a mai ünnepségen elmondta: kialakítottak új „vizes szigetet”, új ügyességi játszóeszközöket és egy hatalmas játszóvárat is elhelyeztek az ovikertben, amelyet árnyékoltak, és gumiburkolatok ugyancsak védik a kicsiket. Az udvar biztonságos és még esztétikus is, sőt, környezetkímélő: a világítás napelemes, a kerti ülőbútorok újrahasznosított anyagból vannak. Minderre két fejlesztési ütemben 370 millió forintot költött az önkormányzat. Erdélyi Nóra megjegyezte még: „Rendhagyó időket élünk, vigyáznunk kell egymásra, mi vigyázni fogunk a kicsikre, a szülőkre, a munkatársainkra is.”

A nevelési év megnyitóján átadták a XIII. Kerületi Önkormányzat „Az Év Pedagógusa” díját. A kitüntetettek névsora: Papp Brigitta óvodapedagógus, Mátraháziné Sebők Tímea óvodapedagógus, tagóvoda-vezető, Gulyás-Szabó Hajnalka tanár, Szekeres Szilvia tanár, Kántor Attiláné matematika-testnevelés szakos középiskolai tanár.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj