XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/05/20/a-xiii-kerulet-felkeszult-gyermekintezmenyeinek-nyitasara-biztonsagos-beleptetest-vezet-be-az-onkormanyzat/

Témák A-Z

A XIII. kerület felkészült gyermekintézményeinek nyitására – biztonságos beléptetést vezet be az önkormányzat

2020. május 20. Nevelés - oktatás

A XIII. kerületi Önkormányzat felkészült óvodáinak és bölcsődéinek teljes nyitására. Az intézményekbe járó gyermekek védelme érdekében belépési protokollt vezetett be az önkormányzat. Május 25-től minden kerületi gyermekintézménye kinyit ügyeleti rendszerben, az 5 fős csoportlétszámokat betartva. Saját hatáskörben döntve, a rendkívüli szünetet és ügyeletet június 2-től megszüntetve, teljes nyitvatartással és csoportlétszámmal működnek az intézmények.

Az intézménybe való belépéskor a munkatársak „zsiliprendszeren” fogadják a gyermekeket. Első lépésként egy speciális, fertőtlenítő lábtörlő használata kötelező. Ezt követően minden gyermeknél érintésmentes lázmérés történik, ezt követően veszi át a munkatárs a szülőtől a gyermeket, és kézfertőtlenítő használatát követően bekíséri az öltözőhelyiségbe. A szülőket arra kérjük, hogy a gyermek részére biztosítsanak tiszta ruhát, melyet a munkatársaink az érkezéskor átvesznek, majd ebben a ruhában tölti az óvodában/bölcsődében a napot a gyermek. Hazaindulás előtt pedig visszaveszi azt a ruhát amiben érkezett. A beléptetés megszokotthoz képest hosszabb ideje miatt a bejárat elé a védőtávolság betartását segítő jelzések kerültek kihelyezésre. A szülők az előtérbe is (az ott dolgozókhoz hasonlóan) maszkban léphetnek be, amennyiben ez nem áll rendelkezésre, a helyszínen biztosítjuk számukra.

Az óvodákban és bölcsődékben dolgozó munkatársak számára a belépésnél szintén kötelező a fertőtlenítő lábtörlő és a kézfertőtlenítő használata. A munka során csak szájmaszkban dolgozhatnak, a munkába való visszatérés előtt minden kollégánál koronavírus teszt elvégzésére kerül sor, csak negatív minta esetén állnak vissza a munkába. A teszteket az önkormányzat saját forrásból biztosítja munkatársai számára.

Az óvodákban és bölcsődékben naponta több alkalommal fertőtlenítenek, minden nap végén fertőtlenítő nagytakarítást végeznek.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj