XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/04/15/iden-hivhato-zajugyelet/

Témák A-Z

Idén is hívható a zajügyelet

ARCHÍV | 2020. április 15. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

A XIII. Kerületi Önkormányzat 2020-ban április 16. és október 11. között üzemelteti a kerületi lakosság esti, éjszakai nyugalmának biztosítása érdekében végzett hatósági munkát segítő zajügyeletét. Az ügyeletre csütörtökön, pénteken és szombaton 20 órától másnap reggel 8 óráig lehet bejelentést tenni a zavaró zajhatások miatt a 06 80 62 66 66-os telefonszámon. A vizsgálat a bejelentő számára semmilyen költséggel nem jár, az ügyeleti telefonszám is díjmentesen hívható.

Az ügyeletes a helyszínre haladéktalanul kiszáll, ott dokumentálja tapasztaltakat, és vizsgálatot végez lehetőség szerint műszeres méréssel vagy érzékszervi észleléssel. A tömeges megbetegedést okozó humán járvány miatt a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet idején érkezett bejelentéseket személyes találkozás, lakásba történő belépés nélkül vizsgálja ki a zajügyelet, erről a bejelentőket az ügyeletes telefonon tájékoztatja.

A vizsgálat eredményét a szakértő a polgármesteri hivatalnak küldi meg, ez alapján lehet majd eldönteni, van-e lehetőség hatósági intézkedésre, és ha igen, milyen eszközzel lehet leghatékonyabban fellépni a probléma megoldására.

A zajügyelet működési idején kívül tapasztalt zavaró mértékű zajról a polgármesteri hivatalnak a gerekalman@bp13.hu címen lehet bejelentést tenni.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj