XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/02/05/civil-szervezetek-napja-ram-ban/

Témák A-Z

Civil Szervezetek Napja a RaM-ban

2020. február 05. Civil hírek

2020. február 1-jén tartották a szokásos évi XIII. kerületi Civil Szervezetek Napját a Radnóti Miklós Művelődési Központban. A rendezvényen gazdára talált az idei Civil Vándorserleg, valamint díjazták a legszínvonalasabb civil standokat is. A nagy számú látogatónak idén is változatos programokban és színpadi produkciókban lehetett részre.

A XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja immár több, mint két évtizedes múltra tekint vissza, az idei volt a 23. alkalom. A rendezvény az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes műsorával kezdődött, majd dr. Tóth József polgármester mondta el megnyitó beszédét. Szót ejtett a Civil Kerekasztalról, mely fontos fóruma a kerületben működő civil szervezeteknek, itt elmondhatják véleményüket, megvitathatják a különböző témákkal kapcsolatos álláspontjukat. A kerület életéhez nagyban járulnak hozzá munkájukkal a civil szervezetek is. Beszédének végeztével átadta a Civil Vándorserleget, melyet idén a Magyar Vöröskereszt XIII. Kerületi Szervezete érdemelt ki.

A nap folyamán a teljesség igénye nélkül számos program közül választhattak a kilátogató érdeklődők: civil szakmai fórum, „ismerd meg a civileket kvízjáték”, a színpadon pedig egymást váltották a fellépők: a Láng Művelődési Központ, a Gyertyafény Keringő Klub és az Angyalföldért Egyesület műsorát tekinthették meg.

Délután a legszínvonalasabb standokat is díjazták. A helyezést elért civil szervezetek színházbelépőket nyertek. Első helyen a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, második az Angyalföldért Egyesület, míg harmadik a Láng Művelődési Központ standja végzett. A díjakat Csiga Gergely alpolgármester adta át.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj