XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/01/22/tamogatasi-szerzodes-keruleti-polgarorokkel/

Témák A-Z

Támogatási szerződés a kerületi polgárőrökkel

2020. január 22. - Frissítve Közbiztonság hírei

2020. január 22-én került sor a kerületben működő két polgárőr szervezettel támogatási szerződéseik aláírására. A XIII. Kerületi Angyalföld Polgárőr Szervezet és a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület a támogatási szerződéseknek köszönhetően a következő 5 évben élvezheti az önkormányzat támogatását. Az eseményen részt vettek Csiga Gergely és dr. Puchner Gábor alpolgármesterek.

Az eseményen dr. Tóth József polgármester az önkormányzat integrált településszemléletéről szólva a bűnmegelőzést komplex feladatként jellemezte. Nem kizárólag a rendőrségnek van feladata ezen a téren, hanem a katasztrófavédelem, a közterület-felügyelet és a polgárőrök is fontos részei ennek a területnek. Az önkormányzat szívesen támogat a bűnmegelőzés céljából kerületben működő szervezeteket. Jó példa erre a rendőrségnek vásárolt gépjármű és a katasztrófavédelem épületfelújításának támogatása is. Végezetül biztosította a szervezetek megjelent képviselőit, hogy az önkormányzat a továbbiakban is partnerként tekint a kerületben működő polgárőr szervezetekre.

Takács Ferenc a XIII. kerületi Angyalföld Polgárőr Szervezet elnöke megköszönte az önkormányzat támogatását, valamint biztosította a jelenlévőket, hogy a továbbiakban is a megszokott elszántsággal vesznek részt a kerület életében. Elmondta, a két polgárőr szervezet kitűnően dolgozik egymással, különböző területeket lefedve.

A támogatások segítséget nyújtanak az emberélet, a testi épség, az anyagi javak védelméhez, a közterületi rend hatékonyabb megteremtéséhez, a bűncselekmények megelőzéséhez, ezáltal a lakosság objektív, szubjektív biztonságérzetének javításához.

A XIII. Kerületi Angyalföld Polgárőr Szervezet majd három évtizede része kerületünk életének. Utcai jelenlétük az elmúlt évek során kivívta a kerület lakóinak elismerését. A 2018. évben alakult Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület célja a polgári védelmi, tűzoltási, vízi rendészeti és katasztrófavédelmi tevékenységekben történő részvétel és együttműködés az állami katasztrófavédelmi feladatokat ellátó szervezetekkel.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj