XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/01/08/angyalzold-3-0-varjuk-velemenyuket/

Témák A-Z

AngyalZÖLD 3.0: várjuk véleményüket

2020. január 08. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

A XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. februári ülésén tárgyalja az integrált közterület-fejlesztési programjának folytatását, az AngyalZÖLD 3.0 Stratégiát.

A mára már lakossági és szakmai körökben elismert branddé váló stratégia célja, hogy a kerület hosszútávú fejlesztési tervében megfogalmazott távlati célokat, az önkormányzati ciklus- ágazati programokat, valamint a közterületek tekintetében megfogalmazott prioritásokat bontsa le középtávú fejlesztési és üzemeltetési programokká, projektekké. Célunk a kerület zöldhálózatának és közterületi rendszerének színvonalas fenntartása, fejlesztése, a városrész élhetőségének és környezeti minőségének javítása. A stratégia küldetése – alkalmazkodva korunk környezeti és társadalmi kihívásaihoz – újabb közterület üzemeltetési szempontokkal egészül ki.

Az AngyalZÖLD 3.0 – 2020-2024 program küldetése az épített és természeti környezet harmóniáját, valamint az emberek életminőségét javító, a közösség igényeihez folyamatosan alkalmazkodó, akadálymentes, a klímaváltozás kihívásaira reagáló, okos közterületi és zöldhálózati rendszer kialakítása és működtetése.

A kerületi zöldterületek fejlesztési programját Önkormányzatunk minden esetben, így most is a lakossági igények figyelembevételével végzi. A jogalkotásról szóló törvény elvárásainak megfelelően, összhangban a transzparens döntés-előkészítésre vonatkozó vállalásainkkal, a most készülő rendelet tervezetet társadalmi véleményezésre bocsátjuk.

Várjuk minden kerületi lakos segítő, építő javaslatát, véleményét annak érdekében, hogy a készülő jogszabály megalkotásának figyelembe vehessük. A véleményeket 2020. január 17. napjáig várjuk a következő e-mail címre: kornyezet@kozszolgaltato.bp13.hu

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj