XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/11/14/media-epiteszeti-dijat-nyert-megujult-vizafogo-tagovoda/

Témák A-Z

Média Építészeti Díjat nyert a megújult Vizafogó Tagóvoda

2019. november 14. Egyéb

2019. november 8-án az Uránia Filmszínházban megtartott ünnepségen az Archikon Stúdió nyerte el a Média Építészeti Díjat, a Vizafogó Tagóvoda megújításáért. Az eseményen önkormányzatunkat dr. Puchner Gábor alpolgármester képviselte.

Nem csupán a „fődíjnak” tekinthető legjobb épületnek járó díjat nyerte el a Vizafogó Tagóvoda megújításáért az Archikon Stúdió, de a Lechner Tudásközpont Épületrekonstrukciós Különdíját, valamint a közönségdíjat is gyermekintézményünk kapta. A díjakat Nagy Csaba Ybl-díjas, Prima Primissima díjas építész, az építészstúdió vezetője vette át. A tervezőiroda és a kerület kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza és számos elismerést hozott: a Láng Művelődési Központ megújítása, a Pannónia Általános Iskola tornaterme, a Meséskert Tagóvoda és a 100 lakásos passzívház többszörös díjnyertes épületek.

A díjátadón hangsúlyozták, hogy a Vizafogó Tagóvoda megújítása során kibővítették és a 21. századi elvárásoknak megfelelően alakították át a lakótelepen álló panelóvodát. Az ott dolgozó pedagógusokkal közösen határozták meg azokat az igényeket, melyek az oda járó gyermekek megfelelő nevelésében segítséget nyújthatnak majd. Az intézmény ünnepélyes átadója november 21-én lesz.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj