XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/09/30/xxvi-szent-mihaly-napi-bucsu/

Témák A-Z

A XXVI. Szent Mihály Napi Búcsú

2019. szeptember 30. Kulturális hírek

Szeptember utolsó vasárnapján, ezúttal éppen Mihály napon, közel tízezer látogató részvételével tartották a hagyományos Szent Mihály Napi búcsút. Az utóbbi évek jól bevált forgatókönyvén nem sokat kellett változtatni, az egyházi és világi rendezvényekkel népesült be a Babér utcai templom kertje.

Fúvószenekari megnyitóval kezdődött a XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesület programja. Az akadálypályát, majd a tüzet egyaránt sikerült legyőzni a hazai és több országból érkező változatos, többségében a múltat idéző ruhát viselő csapatoknak.

A templomban tartott délelőtti szentmisét követően, délután is folytatódtak az egyházi események. Közreműködött a plébánia gitáros kórusa, ezúttal is jó hangulatú beszélgetés folyt Pál Feri atyával. Hodász András atya és Réder Kristóf a mai magyar irodalom Istenes verseit idézték fel, és az érdeklődők szakavatott vezetéssel látogathatták meg a templomot és a tornyot.

A búcsú hangulatot idézték fel a nagyszínpadon a fellépők, a Tücsök színpadon bemutatott előadások, a Misi udvar foglalkozásai, a Tripolisz tér programjai, a vidámpark és a vásár. A főzőversenyen induló valamennyi csapat a „legmagyarabb” szerb étel, a lecsó különböző változatait készítették el, melyet szívesen fogyasztottak a rendezvény résztvevői. A délután kiemelkedő eseménye volt a Straub Dezső vidám, zenés produkciója. A rendezvényt a Brillantin zenekar Rock and Roll partija járta.

Ugyanezen a napon fejeződött be az Angyalföldi Sportfesztivál háromnapos rendezvénysorozata.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj