XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/09/03/nyari-programok-kicsiknek-es-nagyoknak/

Témák A-Z

Nyári programok kicsiknek és nagyoknak

2019. szeptember 03. Kulturális hírek

„Kezdd velünk az iskolát” programmal zárultak a nyári szabadtéri programok kerületünkben. Ezen a nyáron hagyományos és új programokkal várta az önkormányzat a nyári szabadságuk egy részét a kerületben töltő gyermekeket, szüleiket, kerületi lakosokat. A sport és kultúra tematika köré szerveződött programokon több ezren vettek részt.

A tavalyi sikeres nyári játszótéri foglalkozásokat folytatva hat helyszínen kéthetenként animátorok segítségével játszva szórakozhattak az óvodáskorú gyermekek. A két éve nagy sikert aratott aerobic program is folytatódott. A foglalkozásokat ebben az esztendőben is Katus Attila hatszoros világ-, kétszeres Európa-bajnok, szakoktató vezette, akit mindig szívesen fogadott a sportolni vágyó közönség. A programok előtti kötelező regisztrációkon több százan jelezték részvételi igényüket. Az öt alkalmon megtartott könnyedebb edzések a Szent István parkban, a Gyermek téren, a Béke téren, a Gyöngyösi sétányon és a Prevenciós Központban zajlottak. Ráadásként ugyancsak a sport aerobic edző vezetésével sportolhattak a fiatalok és idősek egyaránt a Rákos-patak melletti felújított területet birtokba vevő közönség.

Fiatalok és idősek kulturális igényét szolgálta a hagyományos Szent István parki nyáresti koncertsorozat. Zsúfolt széksorok mutatták, hogy jelentős érdeklődés mellett zajlottak a kéthetente megrendezett programok. A hétéves Angyalföldi Utcazenei Fesztiválon a kerületi közterületeken adtak fellépési lehetőséget együtteseknek, zenészeknek, énekeseknek, műfaji megkötés nélkül, havonta egy-egy péntek estén.

Több éves gyakorlat mutatta, hogy jelentős igény mutatkozott a Lakóközösségi Napok rendezvénysorozatra. Nyolc helyszínen a sokszínűség jegyében zajlottak a programok. A színpadi produkciók mellett sátrakban és a szabadtéren is élmény, tanácsadás, játéktanulás várta a résztvevőket. Az augusztus 29-i Gyöngyösi sétányi rendezvényt követően szeptember 12-én a József Attila téren zárul a rendezvénysorozat 15 és 19 óra között várva a résztvevőket.

Magas színvonalú produkcióknak volt helyszíne a Béke tér. A nyári meleg ellenére a levegő kosaras urai, Magyarország első akrobatikus sportszínháza a Face Team tartott impozáns bemutatót. Augusztusban a futballé volt a főszerep, a világ első és Magyarország egyetlen freestyle focicsapata tartott élményszerű bemutatót. Mindkét programon értékes ajándékokat vihettek haza a nézőközönségből verbuválódó, ügyességüket bemutató, vállalkozó szellemű résztvevők.

Az utolsó hétköznapi vakációs napon a szeptemberi tanévkezdést kívánták megkönnyíteni a szervezők. A gyermekek játszva tanulva, az iskolatáskába való ajándékokat vihettek haza. Közbiztonsági és egyéb tájékoztatók átadása mellett L.L. Junior részvételének örülhettek a rendezvényre látogatók. A jelentős szervezést igénylő programok beváltották az előzetes várakozást, melyet a több ezer résztvevő látogatása igazolt vissza.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj