XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/08/16/augusztus-20-megemlekezes-beke-teren/

Témák A-Z

Augusztus 20-i megemlékezés a Béke téren

ARCHÍV | 2019. augusztus 16. - Frissítve Kulturális hírek

2019. augusztus 16-án 11 órakor tartotta az önkormányzat szokásos évi megemlékezését augusztus 20. alkalmából a Béke téren. Az ünnepségen szép számban jelentek meg érdeklődők, kerületünk díszpolgárai, önkormányzati képviselők, valamint Hiszékeny Dezső és Varju László országgyűlési képviselők.

Az államalapítás és az államalapító Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségen a Himnusz elhangzását követően Igó Éva Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész Petőfi Sándor Hazámban című versét szavalta el, majd dr. Tóth József polgármester mondta el ünnepi köszöntőjét.

A polgármester beszédében Szent István király helyes döntését méltatta, mikor választania kellett a fejlett Európától való különállás és az együttműködés között, és ő utóbbit választotta. Örökérvényűnek nevezte István király fiához, Imre herceghez intézett intelmeit. Napjainkban is a legfontosabb értékek közé a szabadság, a biztonság, a megújulás képessége, és a szolidaritás tartoznak. Fontos, hogy ami jól működik hazánkban arra építsünk, ami pedig példaként szolgálhat Nyugat-Európából, azt példának tekintsük. Végezetül azt kívánta, hogy hazánk – és benne kerületünk – olyan hely legyen, ahol jó élni. „Boldog születésnapot Magyarország!” – zárta beszédét dr. Tóth József.

A jelen lévők megtekinthették az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes ünnepi műsorát, melyhez a kíséretet a Zagyva Banda népzenei együttes biztosította. A Szózat elhangzását követően nagy népszerűségnek örvendtek a Szent István napi kenyerek, melyeket az önkormányzat biztosított a megjelenteknek.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj