XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/08/06/sziget-fesztival-zajmeres-iden/

Témák A-Z

Sziget Fesztivál: zajmérés idén is

2019. augusztus 06. - Frissítve Felhívás

2019. augusztus 7. és 13. között kerül megrendezésre a III. kerületi Óbudai sziget területén a Sziget Fesztivál. Korábbi tapasztalataink alapján számítani kell arra, hogy a rendezvény zaja a XIII. kerületben élőket is zavarhatja. A Fesztivál a III. kerület közigazgatási területén van, így Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer jegyzője jogosult eljárni a zajpanaszok kivizsgálásában.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy zajpanaszaikat bejelenthetik, azok kivizsgálását kérhetik:
– a Sziget Fesztivál elérhetőségén, a +3680-315-000 telefonszámon, és

– a zajvédelmi hatósági feladatokat ellátó III. kerületi Polgármesteri Hivatal elérhetőségein: a 061-437-8500 telefonszámon, az info@obuda.hu címen elektronikus üzenetben, vagy a 1033 Budapest, Fő tér 3. címen.

A XIII. kerületi Önkormányzat Jegyzője a rendezvény zaja ügyében illetékességgel nem rendelkezik, ezért azzal kapcsolatban hatósági intézkedésre nincs lehetőségünk. A XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalhoz, illetve a XIII. kerületi zajügyeletre (mely a Fesztivál ideje alatt mindennap 20.00 és 08.00 óra között elérhető a 0680-626-666-os telefonszámon) érkező panaszokat kivizsgálásra és a szükséges intézkedések megtételére továbbítjuk az illetékes III. kerületi hatóságnak.

Az érdeklődők objektív tájékoztatása érdekében a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal folyamatos műszeres zajvizsgálatot végez a kerületet érő zajterhelésről.

A Sziget Fesztivál zajmérésének eredményei megtekinthetők: https://noisemonitor.prevenciokft.hu/BP13/

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj