XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/07/08/ujabb-onkormanyzati-berlakasok-epulnek/

Témák A-Z

Újabb önkormányzati bérlakások épülnek

2019. július 08. Városfejlesztési hírek

A képviselő-testület június 27-i ülésén elfogadta a Jász utca 72. szám alatti 35 lakásos önkormányzati lakóépület beruházási célokmányát 2,7 milliárd forint összegben.

A Jász utca – Fáy utca – Forgách köz – Zsinór utca által határolt telek érdekessége és egyben értéke is, hogy a hátsó kertje is közterületre, egy játszótérre nyílik. A gyalogos- és gépkocsiforgalom a Jász utca felől történik, a telek elhelyezkedéséből adódóan gyalogosan a hátsó kert felől is megközelíthető.

A tervezett épületnek pinceszintje, valamint két 5 emelet magas lakótömbje lesz. Szintenként és épületenként 3-4 lakás helyezkedik el. Az 5. emeleti lakások egy részéhez terasz csatlakozik. Az épületek passzívház műszaki színvonalúak lesznek, elkészülte után Blow Door teszt méréssel kell igazolni a homlokzati burok passzívház standard légtömörségét.

Az épületen belül 35-87 m2 alapterületű, 1-1,5-2 és 3 szobás, összkomfortos lakások épülnek. 2 lakás mozgáskorlátozottak által is használható akadálymentes kialakítással készül. A pince részen gépkocsi parkolók és a lakásokhoz tartozó tárolók egy része kap elhelyezést.

Az udvart parkosítják, a két épület közötti belső területen intenzív zöldtető épül 50 centiméter termőréteg vastagsággal és kétszintes növényállománnyal. A kivitelezés várhatóan a nyáron megkezdődik.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj