XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/06/05/nagykoveti-latogatas/

Témák A-Z

Nagyköveti látogatás

2019. június 05. - Frissítve Kulturális hírek

2019. június 3-án dr. Tóth József polgármester bemutatkozó látogatáson fogadta Carmenza Jaramillo asszonyt, Kolumbia új, budapesti nagykövetét. A látogatást a nagykövet asszony kezdeményezte, mivel a közelmúltban foglalta el új állomáshelyét a kerületünkbe költözött nagykövetségen. A találkozón részt vett Duván Reynerio Ocampo Pinzón kolumbiai követ-tanácsos úr és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester asszony.

A polgármester úr részletes tájékoztatást adott nagykövet asszonynak a kerületünkről, az önkormányzat munkájának eredményeiről és további célkitűzéseiről. Dr. Tóth József örömét fejezte ki, hogy az ország nagykövetsége kerületünket választotta magyarországi képviseleteinek színhelyéül, mert ez emeli a kerület rangját is.

A találkozón megvitatták az együttműködés lehetséges területeit, melyre főként a sport és kultúra adhat lehetőséget. Nagykövet asszony külön örömét fejezte ki, hogy kerületünkben, kezdeményezésünkre egy eddig névtelen közterületet neveznek el Kolumbia kiváló szülöttjéről, a Nobel-díjas Gabriel García Márquezről. Kolumbia ebben az évben ünnepli függetlenségének 200. évfordulóját, e kiemelkedő évforduló alkalmából több rendezvényt is tervez a nagykövetség, melyhez kérte a kerületünk közreműködését.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj