XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/06/04/pedagogusnap-elismeresekkel/

Témák A-Z

Pedagógusnap elismerésekkel

2019. június 04. Nevelés - oktatás

2019. június 2-án tartottuk a hagyományos pedagógusnapi ünnepségüket. Az eseményen dr. Tóth József polgármester ünnepi köszöntőjét követően Holopné Schramek Kornélia alpolgármesterrel közösen adta át az év pedagógusai díjakat. Az eseményen megjelent Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő.

A résztvevőket a Csupa Csoda Tagóvoda, Szilovics Barbara és Szabó Barnabás, Hunyadi Mátyás Általános Iskola 7. osztályos tanulói, Békés Mária: Iskolabolygó művéből készül összeállítással és a Filomela, az Egyesített Óvoda óvónői kórusának műsorával köszöntötték. Erdélyi Nóra, az Egyesített Óvoda igazgatóhelyettese ünnepi gondolatait követően Bereczki Zoltán koncertjével köszönte meg az önkormányzat a pedagógusoknak elmúlt évi munkájukat.

Dr. Tóth József polgármester tájékoztatást adott a kerület gazdasági és társadalmi helyzetéről, megállapítva, hogy a kerület második aranykorát éli. A kerületi modellt egyre több városrészben és településen követik. A nagyarányú fejlődéshez járulnak hozzá pedagógusok, akik tevékenységét beszédében megköszönte. Mint elmondta, ebben az önkormányzati ciklusban is nagyot léptünk a feltételek javításában, mintegy öt milliárd forintot költve az ágazatra. Az elkészült Meséskert-, Gyermekkert- és Mese Tagóvodák mellett ezévben a Vizafogó Tagóvodát adjuk át. Évente százmilliós összegű anyagi forrást költünk óvodai eszközökre, a magas szintű feltételek biztosítása érdekében. A kerületi óvodapedagógusok keresetkiegészítést és pénzjutalmat kapnak, cafetéria juttatásban részesülnek. Mintegy ötszáz fő óvodai alkalmazott között, a 316 pedagógus jelentős értékközvetítő tevékenységet folytat, egyúttal a szülőknek is példát mutatva, segítve őket.

Erdélyi Nóra, az Egyesített Óvoda igazgatóhelyettese ünnepi köszöntőjében az Egyesített Óvoda magas szakmai színvonalú, innovatív pedagógiai gyakorlatú, kiemelkedő infrastrukturális hátterű, a családokkal való együttműködést hangsúlyozó sokszínű, ugyanakkor egységes értékrendet képviselő intézményeiről szólt. Mint elmondta: „magas szakmai színvonalon olyan óvodahálózatot működtetünk, ahol a szülők elégedettek, a gyermekek biztonságban vannak, harmonikus fejlődésük szeretetteljes légkörben, magas színvonalon biztosított. Munkatársaink rendelkeznek azokkal a kompetenciákkal, szorgalommal és hivatástudattal, amelyekkel a saját munkakörükhöz kapcsolódó feladatokat az elvárt színvonalon tudják megvalósítani.”

 

Az idei évben öten kapták meg az „Év pedagógusa” kitüntetést:

Szalavári Andrea – Zöld Ág Tagóvoda, óvodapedagógus

Szekeres Erika – Gyermekkert Tagóvoda, tagóvodavezető

Benséné Villányi Gabriella – Hunyadi Mátyás Általános Iskola, igazgató-helyettes

Szlávik Zoltánné – Hegedüs Géza Általános Iskola, igazgató-helyettes

Utassy Katalin – Berzsenyi Dániel Gimnázium, matematika-fizika szakos középiskolai tanár

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj