XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/06/03/megkezdodtek-az-idei-nyaresti-koncertek/

Témák A-Z

Megkezdődtek az idei Nyáresti koncertek

2019. június 03. Egyéb

2019. június 2-án kezdetét vette az idei Nyáresti koncertek a Szent István parkban elnevezésű programsorozat, mely ez évben a „Komolyzenét könnyedén” jeligére várja az érdeklődőket a kéthetente megrendezésre kerülő, ingyenes programon.

A hagyományokhoz híven a Fischer Annie Zeneiskola AMI Fúvószenekarának koncertjével vette kezdetét az idei Nyáresti koncertek a Szent István parkban elnevezésű programsorozat. Már délutántól várták az érdeklődőket, a gyermekek számára rendezett kézműves foglalkozással. Ezt követően hangszerbemutatóval készült a fúvószenekar, mindegyik hangszerről rövid ismertetést adva, egyúttal a hangzásukkal is megismerkedhettek a jelenlévők.

A koncert kezdetére megteltek a nézőtér sorai, így szép számú érdeklődő hallhatta, amint Csiga Gergely önkormányzati képviselő az önkormányzat nevében megnyitotta a rendezvényt. Beszédében számot adott az önkormányzat kulturális területen végzett munkájáról, a közművelődési koncepcióban foglaltak teljesüléséről. Úgy vélte, a kerület lakosai vágynak a kultúrára, a kulturált kikapcsolódásra, így az önkormányzat ezt felismerve biztosítja a sokszínű és változatos programkínálatot az érdeklődők számára. Ennek bizonyítéka, hogy az elmúlt év során több mint fél millió látogató vett részt az önkormányzat által szervezett, ingyenes rendezvényeken.

Ezt követően vette kezdetét az est fellépőjének, a Fischer Annie Zeneiskola AMI Fúvószenekarának előadása. A klasszikus zeneszerzők művei mellett, mint Antonín Dvorak és Edvard Grieg, a szép számban megjelent érdeklődők többek között az ABBA együttes több számát, valamint az Aladdin című film zenéjét is hallhatták. A színvonalas műsor nagy sikert aratott a jelenlévők körében. A következő koncerten  a Művész Szimfonikus Zenekar műsorát hallhatják az érdeklődők, június 16-án.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj