XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/05/16/kincses-kulturovoda-2019-dijat-nyert-intezmenyunk/

Témák A-Z

Kincses Kultúróvoda 2019 díjat nyert intézményünk

2019. május 16. Nevelés - oktatás

2019. május 16-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság Múzeumi Fősztályának felkérésére a kerületi Madarász Viktor Tagóvodában tartották a Kincses Kultúróvoda 2019 díjak átadási ünnepségét. A két díjazott budapesti óvoda egyike az idei évben kerületi intézményünk lett.

A díjátadó során Holopné Schramek Kornélia alpolgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy vendégül láthatjuk az ország különböző pontjairól érkezett óvodavezetőket. Tájékoztatta a jelenlévőket kerületünk fejlődéséről, kiemelten a humán területen bekövetkező változásokról. Kerületünk bölcsődei férőhelyeinek száma az európai uniós szintet is meghaladja, óvodai férőhelyeink száma továbbra is kielégít minden igényt. Intézményeink jól felszereltek, eszközökkel jól ellátottak, a nevelési programjaink magas színvonalúak. Óvodáinkba a gyermekek szívesen járnak, és a szülők is szívesen bízzák óvónőink gondjaira gyermekeiket.

Erdélyi Nóra, a Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda igazgatóhelyettese a Madarász Viktor Tagóvoda bemutatásakor annak kimagasló szolgáltatásait emelte ki: az intézményben fejlesztő és gyógypedagógus is dolgozik. Az óvodai nevelés során a művészetekre nem csupán a megszokott módon tekintenek, hanem hátránykompenzációs lehetőségként is. Végezetül gratulált a többi díjazottnak.

A díjak átadását megelőzően ünnepi műsort tekinthettek meg a jelenlévők. Elsőként a Philomena kórus ünnepi alkalomhoz méltó dalfeldolgozásait, majd a Madarász Tagóvoda egykori óvodását, jelenleg már nyolcadik osztályos tanulónak furulyajátékát hallgathatták meg. Az ünnepi műsor zárásaként a Pántlika óvodás néptánc tehetségműhely előadása szórakoztatta a jelenlévőket.

Fekete Péter kulturáért felelős államtitkár az óvodai nevelés fontosságát hangsúlyozta. A viselkedési formák elsajátításán túl itt kerülnek a gyermekek először kapcsolatba a zenével, a költészettel, a művészetekkel. A pályázatról szólva tájékoztatott, hogy remek alkalom a gyermekek kultúrával való megismertetésére. Bejelentette, hogy a pályázat az idei évben is kiírásra kerül. Ezt követően átadta a Kincses Kultúróvoda 2019 díjazottjainak a réztáblákat, melyeket intézményeik falán helyezhetnek el három éves időtartamra, emlékeztetve ezzel a díj elnyerésére. A Madarász Viktor Tagóvoda díját Juráncsik Tünde tagintézmény-vezető vette át.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj