XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/04/23/iden-mukodik-zajugyelet/

Témák A-Z

Idén is működik a zajügyelet

2019. április 23. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

A zajügyelet 2006 óta a kerület lakossága számára nyújtott szolgáltatás. Hozzájárult kerületünk környezeti állapotának javításához és a hatósági munka hatékonyabbá tételéhez. A zajügyelet 2018-ban 72 ügyben 82 vizsgálatot végzett (2017-ben 80-at).

A zajügyelet építési tevékenységekkel kapcsolatos zajpanaszok, első sorban a helyi rendeletben előírt időbeli korlátozások megsértése miatt (túl késői, vagy túl korai építési tevékenységek) hívható. Vendéglátó helyek esetében a vendégek hangoskodása jelenthet problémát, míg üzemi területek esetén a túl hangos gépészeti berendezésekkel kapcsolatban érkezik a legtöbb panasz. Ezen túlmenően az ügyelethez lehet fordulni olyan esetekben, amikor XIII. kerületi polgárokat más közigazgatási területről (például a Margitszigetről) érő zajok zavarják, de a XIII. kerületi zajforrások által más kerületben okozott panaszokat is kivizsgálják.

A zajügyelet működési idején kívül tapasztalt szabálytalan építési tevékenységről a kerületi közterület-felügyelet 24 órás ügyeleti szolgálatának 0630-460-9355-ös telefonszámán lehet bejelentést tenni. Ügyeleti időn kívül a zajproblémákról a Polgármesteri Hivatal Építésügyi Osztályára a kornyezetvedelem@bp13.hu e-mail címre várják a panaszokat, ezeket
utólag tudjuk kivizsgálni.

A zajügyelet díjmentesen hívható a 0680-62-66-66-os telefonszámon csütörtökön, pénteken és szombaton 20 órától másnap reggel 8 óráig hívható egészen október 13-ig.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj