XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/04/17/folyamatban-vannak-az-idei-utfelujitasok/

Témák A-Z

Folyamatban vannak az idei útfelújítások

2019. április 17. Lendületben a XIII. Kerület

2019-ben összesen 1626 méter hosszan újul meg a kerületi úthálózatunk. A tervezett felújítások megkezdése előtt a szakaszokon érintett közműszolgáltatók nyilatkozatát kérjük közműveik állapotáról, tervezett beruházásairól, ugyanis az utakon a felújítástól számított 5 éven belül beruházást, burkolatbontással járó tevékenység végzését nem engedélyezzük.

A „kis” Szent István parkban, a Pozsonyi út és a Hollán Ernő utca közötti útszakasz mindkét oldala összesen több, mint 150 méter hosszan újult meg. Az útfelületen kívül cserélték a leromlott állapotú parkolórész gyeprácsát is. A fejlesztés részeként elvégezték az okosparkoláshoz (smart parking) szükséges előkészítési munkálatokat. A Vígszínház utca teljes, 87 méteres hosszban újult meg, összesen 609 m2 felületen: új aszfaltréteget kapott, valamint a járdaszakasz hibáit is kijavították.

A Vág utca Váci út és Hegedűs Gyula utca közötti szakasza 222 méter hosszan, több mint 2000 négyzetméteren újul meg. Az utcában hosszanti és keresztirányú repedések is futnak, korábbi kátyúzások nyomai láthatók. A meglévő aszfalt burkolat felmarása után új kiemelt szegély került beépítésre, a meglévő térköves járda és a kapubehajtók javításra, a Vág utca 2/D-2/F számok előtti aszfaltos járda pedig átépítésre kerül. Az úttest átlagosan 4 cm vastag, új aszfaltréteggel újul meg.

Bessenyei utca Kárpát utca és Pannónia utca közötti szakasza 140 méter hosszan, közel 2000 négyzetméteren újul meg.  Az utca kerékpáros közlekedése számára két irányból átjárhatóvá tételét a jelzőlámpás csomópont átalakításával és új parkolási rend kialakításával kerül biztosításra. A jelenlegi parkolószám megtartása mellett lehetővé válik a halszálkás parkolás és a tolatva beállás.

A Vőlegény utcában a Gyöngyösi utca és a Mosoly utca között, a Rózsafa utcában a Huba utca és a Csángó utca között, valamint az Árva utca Balzsam utca és Váci út közötti szakaszán az úttest új borítást kap, míg a járda töredezett aszfaltfelületét térkő burkolatra cserélik.

A Göncz Árpád városközpontban lévő parkoló 70 méter, míg a Paszomány utcában található parkoló 128 méter hosszan újul meg a Béke utca és a Keszkenő utca között.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj