XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/04/12/megemlekezes-kolteszet-napjan/

Témák A-Z

Megemlékezés a költészet napján

2019. április 12. Kulturális hírek

A kerületi hagyományoknak megfelelően megemlékezést tartottak a József Attila téren, április 11-én. Az ünnepi beszédet követően a nagy számban megjelent közönség virágokat helyezett el József Attila szobra körül. Az eseményen részt vett testvérvárosunk, Szováta delegációja is.

Idén is ünnepi megemlékezést szervezett az önkormányzat József Attila szobrához, a magyar költészet napja alkalmából, melyet minden évben a költő születésének napján ünnepelnek országszerte. A megemlékezés a Himnusz elhangzását követően Góg János költő ünnepi beszédével folytatódott, majd a Szovátai Intermezzo Kamarakórus az alkalomhoz illő műsorát hallgathatták meg a résztvevők.

A beszéd elhangzását követően koszorút helyezett el József Attila szobránál az önkormányzat nevében dr. Tóth József polgármester, Szováta város nevében Fülöp László Zsolt polgármester, Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő, Hiszékeny Dezső és Varju László országgyűlési képviselők, valamint a kerületi pártok, civil szervezetek és az érdeklődő lakosság megjelent képviselői.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj