XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/03/18/intelligens-kerulet/

Témák A-Z

Intelligens Kerület

2019. március 18. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Tisztelt Kerületi Lakótársam!

Önkormányzatunk képviselő-testülete ez év február 7-én megtartott ülésén tárgyalta, és fogadta el az Intelligens Kerület koncepcióját. A nemzetközi köznyelvben Smart City projektnek nevezett stratégiai program és cselekvési terv itt letölthető, olvasható.  Szeretnénk ezzel kapcsolatos véleményét, javaslatát megismerni és munkánk során figyelembe venni. Kérem, a 2033-ig megvalósítani tervezett programmal kapcsolatban észrevételeit, javaslatait a SmartCity@bp13.hu elektronikus levelezési címre írja meg annak érdekében, hogy a konkrét feladatokat, azok végrehajtásának módját, ütemezését beépíthessük a stratégiai tervbe.

Önkormányzatunk az integrált városfejlesztési stratégia elkötelezett híve. Városfejlesztési munkánk teljes folyamatát meghatározza az a törekvésünk, hogy forrásainkat a lehető legoptimálisabban, a kerület valamennyi meghatározó jellemzőjének harmonikus és összehangolt fejlesztésével használjuk fel. Küldetésünknek tekintjük, hogy Újlipótvárosban, Angyalföldön, a Göncz Árpád városrészben és a Vizafogón járuljunk hozzá az élet és munkakörülmények javításához. Megfogalmazott célunk:

  • az itt élő emberek legszélesebb körének álljanak rendelkezésére a szociális biztonságot erősítő, az egészség megőrzését szolgáló szociális, kulturális és sportlétesítmények, szolgáltatások;
  • zöldebbé és biztonságosabbá váljanak a közterületek;
  • folyamatosan növekedjen azoknak a száma, akik közvetlenül részesülhetnek XXI. század digitális vívmányainak eredményeiből a hivatalos ügyintézés, a művelődés, a társas kapcsolatok ápolása, és az élet más területein.

Az általunk követett integrált városfejlesztési stratégia eredményeként az intelligens kerület, a Smart City létrehozásához szilárd és jól hasznosítható alapokkal rendelkezünk. Kérem és hívom Önöket, ismerkedjenek meg a továbblépésre vonatkozó koncepciónkkal, és osszák meg velünk javaslataikat, észrevételeiket, véleményüket. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján biztos vagyok abban, hogy közös gondolkodás és a társadalmi összefogás eredményeként sikerülni fog elérni céljainkat.

 

            Dr. Tóth József

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj