XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/03/12/energiahatekony-onkormanyzat-vagyunk/

Témák A-Z

Energiahatékony önkormányzat vagyunk

2019. március 12. Környezetvédelmi hírek

Egyedüliként a fővárosi kerületek közül Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által működtetett, az energiahatékonysági és megújuló energetikai fejlesztések támogatására létrejött Virtuális Erőmű Program díját nyerte el önkormányzatunk. A XIII. kerületi Önkormányzat által elnyert Energiahatékony Önkormányzat díjat a Virtuális Erőmű Program X. Jubileumi Díjátadó Gáláján 2019. március 6-án a Parlament Felsőházi termében vette át Borszéki Gyula alpolgármester.

A díjat többek között azzal érdemeltük ki, hogy rendszeresen figyelemmel kísérjük az önkormányzat energiafogyasztását, rendszeres jelentést készítünk róla. Megújuló energiát használunk és erre a lakosságot is ösztönözzük. Az önkormányzat beruházásai során is kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos gondolatokra.

Ilyen épület volt a több hazai és nemzetközi díjat is elnyert 100 lakásos passzívház, valamint a szintén passzív szemléletű Kartács utcai bérház és a Meséskert Tagóvoda is ennek szellemében valósult meg. Az épületek felújításánál is kiemelt szempont az energiatudatos megoldások alkalmazása, így az elmúlt években megújult többek között a Pöttyös, a Napraforgó a Gyermekkert és a Mese Tagóvoda, a Prevenciós Központ és a Nővér utcai Gyermek Háziorvosi rendelő. Elkészült az Évgyűrűk Idősek Klubja és a Gyöngyösi Tagóvoda homlokzati hőszigetelése. Nyílászárót cseréltek a Derűs Alkony Idősek Klubjában, a Frim Jakab Fogyatékosok Egyesített Intézetének épületein és a Jakab József utcai Gondozóházban is. A Polgármesteri Hivatal nyílászáróit szintén korszerűbb, energiatakarékosabb típusokra cserélték, valamint napkollektor rendszer is telepítésre került.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj