XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/03/11/feladta-magat-lehel-csarnok-fantomja/

Témák A-Z

Feladta magát a Lehel Csarnok fantomja

ARCHÍV | 2019. március 11. - Frissítve Közbiztonság hírei

Ismét bebizonyosodott, hogy az önkormányzat által kiépített kerületi videokamerás térfelügyeleti rendszer hatékonyan szolgálja a városrész közbiztonságának védelmét. Ezúttal a Lehel Csarnok Élelmiszerkereskedelmi Központ egyik üzletében végrehajtott betörés elkövetőjét sikerült azonosítani a rendszer felvételei alapján.

A bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható személy maga is rájött, hogy végzetes hibát követett el, amikor nem számolt a térfelügyeleti rendszerrel, és kézre kerítése mindössze idő kérdése maradt. Ezért a betörés másnapján feladta magát a rendőrségen.

A Lehel Csarnokban telepített térfelügyeleti rendszer felvételei alapján pontosan rekonstruálhatók voltak a február 26-án, a kora hajnali órákban történtek. A csarnok egyik üzletét felfeszítő férfi érkezésének és távozásának mozzanatait, valamint a betörő menekülési útvonalát, és a közelben leparkolt gépkocsijának rendszámát dokumentáló felvételek a bűncselekmény felfedezésének időpontját követően a környező utcákban üzemeltetett kameráknak köszönhetően perceken belül a nyomozó hatóság rendelkezésére álltak. Rövid időn belül sikerült biztosítani annak a  pénzkiadó automatának a biztonsági felvételét is, amelyből a hajnali látogató a feltört üzlet széfjéből eltulajdonított bankkártyával pénzt vett fel, így a Lehel Csarnok fantomjának esélye sem maradt inkognitójának megőrzésére.

Mint ismeretes, az önkormányzat videokamerás térfelügyeleti rendszere telepítésének első éveitől kezdve rendkívül hatékony eszköznek bizonyul a városrész közrendjének és közbiztonságának javításában, a jogsértések megelőzésében, a rendkívüli események (viharkárok, balesetek) időbeli észlelésében és káros következményeik enyhítésében. Az önkormányzat márciusi soros ülésén a térfelügyeleti rendszer további fejlesztéséről döntött.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj