XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/02/28/tiszta-utca-rendes-haz-palyazattal-kerulet-tisztasagaert/

Témák A-Z

„Tiszta utca, rendes ház” pályázattal a kerület tisztaságáért

2019. február 28. Környezetvédelmi hírek

A közterületek tisztán tartása több szereplő feladata, megvalósításához elengedhetetlen a szereplők együttműködése és partnerség kialakítása. A „Tiszta utca, rendes ház” pályázat azoknak a közösségeknek szól, melyek szeretnék az épületüket, környezetüket tisztábbá tenni. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. március 29. 12 óra.

Közterületeink tisztasága a kerület arculatát, élhetőségét, a lakosság közérzetét meghatározó egyik alapvető tényező. A közterületek tisztán tartása több szereplő feladata, megvalósításához elengedhetetlen a szereplők együttműködése és partnerség kialakítása. Az ingatlantulajdonosok a társasházak, közös képviseletet ellátó szervezetek jogszabályban rögzített feladata az épületük előtti járda- és zöldsáv tisztántartása. A kötelezettségük teljesítésére, jobb színvonalon történő ellátására kívánjuk motiválni a lakóközösségeket egy új pályázat kiírásával.

A „Tiszta utca, rendes ház” pályázat azoknak a közösségeknek szól, melyek szeretnék az épületüket, környezetüket tisztábbá tenni. A pályázaton résztvevők vállalják a ingatlanuk előtti járda, zöldsáv, útpadka, opcionálisan a parkolósáv rendszeres gyom-, hulladék- és síkosságmentesen tartását. A pályázat támogatja az ezzel kapcsolatos feladatok ellátását, a jogszabályi kötelezettségek tudatosulását, erősödik a kapcsolat a közterület üzemeltetője és a lakóközösségek között. Összességében a köztisztasági problémák hatékonyabb kezelése valósulhat meg.

A pályázat során legfeljebb ötven társasház pályázatát fogadja el a kiíró. Az értékelés alapján a díjazás 50 000 Ft-tól 400 000 Ft-ig terjed. A köztisztaság ellenőrzését és dokumentálását a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. végzi. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. március 29. 12 óra.

Kötelezően ellátandó feladatok: a guruló szemét, ebürülék összegyűjtése; az útpadka menti takarítás, a járda vizes takarítása; a járda, zöldsáv és útpadka gyommentesen tartása. Nem kötelező, de bírálati előnyt jelentő szempont: a területén lévő parkolósávok takarítása, grafiti- és matricamentesítés a ház falán, oszlopokon, műtárgyakon, a fasori sáv öntözése, amennyiben van ilyen, egyedi felajánlás szerinti feladatok végzése, például: fertőtlenítés, nagynyomású járdamosás.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj