XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/02/19/meghaladta-ketszazat-az-ingyenes-ecdl-bizonyitvanyok/

Témák A-Z

Meghaladta a kétszázat az ingyenes ECDL bizonyítványok száma

2019. február 19. Nevelés - oktatás

Dr. Tóth József polgármester 13 kismamának adta át a +3 modulos sikeres vizsgát tanúsító, közte a 200. bizonyítványt. A 2011. évi kezdés óta szervezett 15 tanfolyamot 223-an kezdték el, közülük 205-en (92%) szereztek bizonyítványt. A 4 modulos ECDL Start bizonyítványt 166-an szerezték meg, az ECDL Standard 7 modulos tanfolyamot 39-en végezték el ingyenesen. A 2019. márciusban induló 16. tanfolyam betelt.

Dr. Tóth József polgármester bevezetőjében tájékoztatást adott a négymodulos bizonyítvány átvétele, a 2018 szeptembere óta történt jelentősebb kerületi döntésekről, fejlesztésekről. Nagyrabecsülését fejezte ki, hogy a résztvevők a gyermeknevelés mellett vállalkoztak a tanulásra, ezáltal többek lettek és jól hasznosítható ismereteket szereztek.

Kátai Andrea a tanulótársak nevében köszönte meg az önkormányzat gondoskodását, azt, hogy jó körülmények között, humánus és felkészült oktatók segítségével, ingyenesen jutottak piacképes tudáshoz, melyet munkavégzésük során jól hasznosíthatnak.

A korábban végzett kismamák kérése volt, hogy a bonyolultabb adatbázis-kezelés modulra biztosítson az önkormányzat több időt, így a 4 + 3 modulos képzés keretében az eddigi 90 óra helyett +110 óra állt rendelkezésre. A 2018 őszén kezdődött 15. ECDL tanfolyam résztvevői már a megemelt óraszámban, összesen 200 órában, 13-an végezték el. Két főnek gyermekfelügyeletet biztosítottunk a Napraforgó Bölcsődében.

Önkormányzatunk minden korosztály informatikai igényének a minél színvonalasabb kielégítésére törekszik: a kerületben élő, felsőoktatási intézményben tanuló, szociálisan rászoruló hallgatók pályázat keretében hozzájárulást kaphatnak internetköltségeikhez. Nyugdíjasok, hátrányos helyzetben lévők szociális alapon alapfokú számítástechnikai tanfolyamon vehetnek részt.

A kismamák az ECDL Start tanfolyam lehetőségén kívül 2016-tól baba-köszöntő ajándékcsomagot és életkezdési támogatást kapnak. Befogadott kérelem esetén a budapesti tömegközlekedései bérletük árának 50%-át az önkormányzat állja, Újlipótvárosban „Baba-mama klub” nyílik hamarosan.

Jelenleg a nappali bölcsődékben összesen 980 gyermeket tud az önkormányzat elhelyezni. A családi bölcsődékben 98 hely van, a jelentkező valamennyi három éven aluli kicsit fel tudnak venni a kerület valamelyik intézményébe. Az óvodai férőhelyek száma 3769, ezáltal valamennyi óvodáskorú gyermek elhelyezése biztosított. A szociálisan rászorultaknak továbbra is térítésmentes a gyermekek gondozása és a gyermekétkeztetés.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj