XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/02/14/befogado-magyar-telepules-dijat-nyert-kerulet-copy/

Témák A-Z

Befogadó Magyar Település díjat nyert kerületünk

2019. február 14. Szociális hírek

Befogadó Magyar Település díjat kapott kerületünk a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsától. Az elismerést az Országház Vadász termében Karácsonyi Magdolna aljegyző, a Szociális és Köznevelési Osztály vezetője vette át.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) 2011-től kétévente adományozza az elismerést azoknak a magyar településeknek, amelyek elkötelezettek a hozzáférhető települési környezet megvalósítása, az esélyegyenlőséget kiemelten kezelő településpolitika folytatása és a fogyatékos emberek helyi szervezeteivel való szoros együttműködés kialakítása mellett.

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) elnöke, Gyene Piroska, a díj alapítója megnyitó beszédét követően adták át az elismerést, melyet kerületünk képviselője két másik önkormányzat társaságában vehetett át. A program Kővári Edit, a FESZT elnökének gondolataival zárult.

A díjat korábban 2016-ban már megkapta kerületünk. Az önkormányzatok közül egyedüli a XIII. kerület, amely második alkalommal kapja meg az elismerést.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj