XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/01/28/sikeres-civil-nap/

Témák A-Z

Sikeres Civil Nap

2019. január 28. - Frissítve Civil hírek

2019. január 26-án huszonkettedik alkalommal rendeztük meg a XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napját, az előző két év pozitív tapasztalata alapján a RaM-ban. A rendezvény az év legnagyobb civil eseménye, amelyen a szervezetek több színtéren és tevékenységi területen is bemutatkozhattak.

Dr. Tóth József megnyitójában említést tett arról, hogy a XIII. kerület alkotta meg elsőként a „Civil rendeletét”. Megköszönte a kerület önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulója alkalmából szervezett rendezvények sikeres megszervezésében nyújtott segítséget. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy szűklátókörűnek tartja azt a gondolkodást, amely a civil szervezetek partnersége, együttműködése nélkül képzeli el a demokráciát. Kiemelte, hogy a 2019. évi munkához a képviselő-testület biztosította a feltételeket. Elfogadta a költségvetését, a civil szervezetek így korábban pályázhatnak és juthatnak hozzá a támogatáshoz. A megnyitót követően adta át a Civil Vándordíjat, amelyet ebben az évben a XIII. ker. Angyalföld Polgárőr Szervezet kapott, már másodszor.

Az előző években bevált tevékenységeket és formákat meghagyva tartalmilag bővítettük a bemutatkozásokat. A börzére és a workshopra 26 szervezet jelentkezett. Az egészségügyi szolgáltatások is külön szekcióteremet kaptak, ahol három szolgáltató vérnyomásmérést, vércukorszint ellenőrzést, koleszterinszint mérést, elsősegélynyújtást – és újraélesztés bemutatót, egészséges desszertek elkészítését, helyben kóstolását, életmód tanácsadást, hallásvizsgálatot, védőnői -és dietetikai terápiás tanácsadást tartott. A Rockmúzeum most is egész nap ingyenes belépéssel és tárlatvezetéssel várta a látogatókat.

A Civil Szakmai Fórumon az egyházak és a civil szervezetek együttműködése a szociális, kulturális és mentális segítségnyújtás területén volt a téma, a kerületi római katolikus, református és evangélikus egyház képviselőinek részvételével. A délutáni gálaműsorban hét civil művészeti csoport lépett fel különböző műfajokban.

A három „Legszínvonalasabb” stand különdíjban részesült: első helyen az Angyalföldért Egyesület, második helyen a Gyertyafény Keringő Klub, míg harmadikként a Láng Művelődési Központ Egyesület végzett. Folyamatos volt az „Ismerd meg a civileket” kvízjáték nyereményekkel.

A kerületben regisztrált több mint 70 szervezettel folyamatos kapcsolatban állunk, rendszeresen megszólítjuk, felhívásokkal, tudósításokkal látjuk el őket a helyi, országos és nemzetközi civil történésekről. A civil szervezetek aktív együttműködés során aktív szervezőként és résztvevőként szerveztek szabadtéri civil kitelepüléseket: Életmódnap, az Európa Nap, a Lakóközösségi Napok, az Angyalföldi Utcabál és a Szent Mihály Napi Búcsú rendezvényen.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj