XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/12/05/kozmuvelodesi-megallapodas/

Témák A-Z

Közművelődési megállapodás

ARCHÍV | 2018. december 05. - Frissítve Kulturális hírek

A Képviselő-testület novemberi soros ülésén úgy döntött, hogy Közművelődési Megállapodást köt az Angyalföldi Láng Művelődési Központ Közművelődési Egyesülettel.

A Rozsnyay utcai ingatlan épülete a XIII. kerületi önkormányzat tulajdona. 2017. január elején elkezdődött az épület teljes körű felújítása, és ez év nyarán fejeződött be, a beruházás költsége 1,3 milliárd Ft volt. A színháztermet a legmodernebb digitális hang- és fénytechnikai eszközökkel szerelték fel. Az épület teljes energetikai korszerűsítésével, hőszigetelésével és az új épületgépészeti rendszerrel az üzemeltetés gazdaságosabbá vált.

A kultúrházat 1994 óta közművelődési megállapodás szerződéssel az Angyalföldi Láng Művelődési Központ Közművelődési Egyesület üzemelteti. Az egyesület meghatározó szerepet tölt be a kerületi kulturális, civil életében, a kerületi közművelődési és civil feladatok ellátásában. A szervezet több mint húsz civil szervezetet fogad be, a művelődési házat közfeladat ellátásához veszi igénybe. Az elmúlt több, mint két évtizedben az egyesület bizonyította, hogy a rábízott ingatlant „jó gazda” módjára kezeli, az önkormányzattól kapott támogatást a szerződésben foglaltaknak megfelelően használja fel, arról pontosan és időben számol el.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj