XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/11/29/keruletunkbe-latogatott-az-usa-magyarorszagi-nagykovete/

Témák A-Z

Kerületünkbe látogatott az USA magyarországi nagykövete

ARCHÍV | 2018. november 29. - Frissítve Kulturális hírek

November 29-én dr. Tóth József polgármester meghívására látogatást tett kerületünkben az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David B. Cornstein.

Az amerikai diplomatát érkezésekor dr. Tóth József fogadta, majd kalauzolásával a nagykövet, és a kíséretében lévő Ryan Alken, a képviselet munkatársa megtekintették a polgármesteri hivatal első emeleti folyosóján látható, a kerület történetét bemutató kiállítást. Ezt követően a vendégek a hivatal Kék termében találkoztak Holopné Schramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármesterekkel és dr. Bujdosó Sándor jegyzővel.

A találkozó során dr. Tóth József tájékoztatta a diplomatákat a városrész helyzetéről, az elmúlt évtizedekben az önkormányzat által képviselt és megvalósított komplex városfejlesztési program eredményeiről, és a testület további célkitűzéseiről. A kötetlen és jó hangulatú eszmecserével zárult találkozót követően David B. Cornstein és vendéglátója látogatást tettek a passzív épület minősítésű, nemzetközi építészeti díjjal elismert Meséskert Tagóvodában, ahol a nagykövet tájékoztatást kapott a kerületi önkormányzat gyermekintézményeiről, az óvodákban folyó fejlesztési programokról és a családok támogatására irányuló helyi szociális és jóléti rendszer működéséről.

Az óvodában tett látogatás után az amerikai nagykövet a polgármester társaságában megtekintette a Göncz Árpád városrész épülőben lévő új városmagját, az Agóra Budapest projektet, ahol Jan Hübner, a HB Reavis munkatársa rövid előadás keretében mutatta be a készülő 131 000 négyzetméteres beruházást.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj