XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/11/29/atadtak-2018-evi-holnap-varosaert-dijakat/

Témák A-Z

Átadták a 2018 évi Holnap Városáért Díjakat

ARCHÍV | 2018. november 29. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

November 22-én, a Fővárosi Önkormányzat Újvárosháza Dísztermében megrendezett City Hungary fórumon került sor a 2018. évi Holnap Városáért Díjak átadására. Az eseményen a XIII. kerületi önkormányzat képviseletében Takács Ferenc, a képviselő-testület Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottságának elnöke vette át a Fenntartható Városért, és a Tiszta Városért  kategóriákban elnyert elismerő okleveleket, amelyek egyúttal feljogosítják az önkormányzatot a Holnap Városáért 2018. Díj védjegyhasználatára.

 A 2010-ben alapított City Hungary a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma.

Takács Júlia, a City Hungary ügyvezető igazgatója, a Holnap Városáért Díj alapítója az ünnepi eseményen elhangzott beszédében emlékeztetett arra, hogy az alulról építkező – akár országonkénti, nemzetenkénti – gyakorlati minták hozhatják meg a kellő eredményt. S így valósulhat meg a fenntartható város víziója a magasabb életminőség szinonimájaként. Mint az egészséges, zöld környezet, az okos, modern technológia használata, fenntartható közlekedés, minőségi munkahelyek, kikapcsolódási és pihenőhelyek, parkok, színvonalas oktatás és a pezsgő kultúra. A Holnap városáért Díj ösztönző a jobbra, a modernebbre, a fenntarthatóbbra, az élhetőbbre, a magasabb életszínvonalra törekvő magyar városi önkormányzatok, egyes kategóriákban a vállalkozások számára. Az utóbbi 6 év alatt olyan helyi közösségek, helyi emberek pozitív példáinak sorát láttuk a nyertes pályázatok között, melyek joggal kerültek a díjazottak listájára.

Képünkön Takács Ferenc, a SZEM bizottság elnöke Schmidt Jenővel, a Települési Önkormányzatok szövetségének elnökével és az elnyert díjakkal.

Mint elhangzott, kerületünk a Teve utca – Szabolcs utca területén végrehajtott, példaszerű szanálási program magas színvonalú végrehajtásáért, és a közterületek takarítása, tisztán tartása érdekében kifejtett erőfeszítései eredményeként érdemelte ki a szervezet elismerését.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj