XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/11/28/kerulet-kivalo-ifjusagi-sportoloinak-elismerese/

Témák A-Z

A kerület Kiváló Ifjúsági Sportolóinak elismerése

ARCHÍV | 2018. november 28. - Frissítve Sport

68 sportoló, 40 edző és 8 egyesületi elnök részesült önkormányzati elismerésben sikeres munkája és eredményei alapján november 23-án, a polgármesteri hivatal Tanácstermében megrendezett ünnepi eseményen, amelyen a kerület Kiváló Ifjúsági Sportolóit köszöntötték.

A rendezvényen, amelyen megjelent Takács Ferenc, a képviselő-testület Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottságának elnöke,  Dőry Miklós a bizottság tagja, valamint Kastl Egon a Sport divízió vezetője, Holopné Schramek Kornélia alpolgármester osztotta meg ünnepi gondolatait a meghívott sportolókkal és sportvezetőkkel.

Mint elhangzott, a kerületi önkormányzat folyamatosan kezeli, figyeli és segíti a testnevelés és a sport ügyét. Sportkoncepciójának alapfilozófiája, hogy a testnevelés és a sport részterületei – az óvodai testneveléstől a diáksporton, szabadidősporton, utánpótlás nevelésen keresztül a hivatásos sportig egymással összefüggő és kölcsönhatásban álló egészet képeznek, mindegyik terület fejlesztése kihat az egészséges testkultúra egészére. –Vállalt feladatainkat – mondotta Holopné Schramek Kornélia alpolgármester – a sportkoncepcióban rögzítettük, amely 2019. december 31-ig határozza meg tennivalókat a sport területén. Finanszírozzuk a diákolimpia rendezvényeit, melynek éves költségvetésére 7 millió forintot biztosítunk. A diáksport versenyrendszer széles választékot kínál a különböző sportágak gyakorlásához. A 2017/18-as tanévben 7600 általános és középiskolai tanuló vett részt 16 sportág 22 versenyén a diáksport versenyrendszerben. Jelenleg 51 klub működik közigazgatási határainkon belül. A sportolni vágyó fiatalok 35 sportágból választhatnak. A szakosztályok száma 90. A rendszeresen sportolók létszáma közel 10.000 fő, melyből az utánpótlás-korú versenyzők száma 4.000. A mindennapos rendszeres felkészítést, versenyeztetést 300 magasan kvalifikált edző segíti. A két klub, a BHSE és a Vasas SC igazi sportnagyüzem, melyek mellé eredményeikkel az idén is felsorakoztak az utánpótlás-nevelő műhelyek (APLE-Vasas, Angyalföldi Vízisport Egyesület, Budapest Evezős Egyesület, Csata DSE, Freestyle Dance Factory Sporttánc Egyesület, Tipo Tájfutó és Környezetvédő Egyesület, Budapesti Farkasok Közhasznú Sport Egyesület) versenyzői isAz önkormányzat figyelemmel kíséri a sportegyesületek munkáját, ahol Önök sportolnak, versenyeznek. Ismeri eredményeiket, problémáikat, gondjaikat. Lehetőségeihez képest támogatja az utánpótlás-nevelő munkájukat, céltámogatások és pályázatok útján. Ezzel is segíti Önöket és edzőiket a minél jobb eredmények elérésében és egyesületük, valamint a kerület hírnevének öregbítésében.

Az önkormányzat nevében kívánok Önöknek sportolóknak, edzőknek, sportvezetőknek további eredményes munkát, sikeres felkészülést az elkövetkezendő időszak hazai és nemzetközi versenyeire, és nem utolsó sorban kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újesztendőt – mondotta ünnepi beszédének végén Holopné Schramek Kornélia, majd a díjak és elismerések átadása következett. Az elismerésben részesített sportolók nevét, eredményeiket és edzőik megnevezését tartalmazó táblázatot ide kattintva tekinthetik meg honlapunk látogatói.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj