XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/11/09/atadtak-az-ev-uzlete-dijat/

Témák A-Z

Átadták az Év üzlete díjat

ARCHÍV | 2018. november 09. - Frissítve Kulturális hírek

November 9-én a képviselő-testület több tagja, a polgármesteri hivatal Igazgatási osztályának vezetője Tátrai Gabriella, a helyi média képviselői és a vásárlók reprezentánsai jelenlétében Borszéki Gyula alpolgármester átadta a 2018. évi Év üzlete díjat a szavazáson legtöbb javaslatot kapott, Futár utca 14. szám alatt működő Kreatív Kánaán üzlet tulajdonosának, Bársonyné Tóth Katalin Hermina vállalkozónak.

Önkormányzatunk 2008-ban alapította meg az Év üzlete díjat. A díj alapításának alapötletét az Európai Kereskedelmi Nap eseménye adta, melyet minden év november 5-én ünnepelnek. A díjjal azt a kereskedelmi vagy vendéglátó ipari egységet részesítik elismerésben, amelyre a lakosok közül a legtöbben adják le szavazatukat. Az Év üzlete díj kiírásának célja, hogy a győztese egy olyan üzlet legyen, ahol a vásárló a vásárláson kívül valami többletet is kap, ahol a vásárlók úgy érezzék és azt tudják mondani, hogy „jó ide bejönni”. Főbb szempontok az udvarias kiszolgálás, az igényes és bőséges árukínálat, az üzlet esztétikus kialakítása. A verseny másik célja, hogy minél több kereskedőt inspiráljon a díj elnyerésére.

Borszéki Gyula alpolgármester az elismeréssel járó oklevél átadásakor elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai szerint a díj a kerületi kerekedők között rangot jelent, büszkén helyezik ki üzletükben az elismerésért járó oklevelet. Az elmúlt tíz évben a díjazott üzletek között volt könyvesbolt, gyermekruházati üzlet, élelmiszerbolt, vendéglátóegység, papír-írószer üzlet. Az idei évben összesen 929 db szavazat érkezett. A voksolók 18 különböző tevekénységű üzletre adták le szavazataikat. A legtöbb szavazatot, összesen 360 voksot Kreatív Kánaán üzlet kapta. A vásárlói visszajelzések arról tanúskodnak, hogy a 14 éve működő Kreatív Kánaán nagy odafigyeléssel, vevőbarát hozzáállással fogadja a vásárolni szándékozókat. A szavazatok alapján a Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottság a 2018. október 11-i ülésén – egyhangú szavazással – úgy döntött, hogy a 2018. évi  Év üzlete díjat ebben az évben a Bársonyné Tóth Katalin Hermina vállalkozó Futár utca 14. szám alatti Kreatív Kánaán elnevezésű üzlete kapja.

Az elismerő oklevél átvételét követően az üzlet tulajdonosa elmondta, hogy az üzlet helyének megválasztásakor annak idején figyelembe vette a Futár utcában működő oktatási és nevelési intézményeket, de nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani a lakossággal, és néhány olyan szervezettel és intézménnyel is, amelyek időskorú emberekkel foglalkoznak. –A Kreatív Kánaán nem csak bolt, hanem egyfajta klub is – mondotta Bársonyné Tóth Katalin Hermina -, ahová gyakran nem is vásárlási szándékkal, hanem ötletekért és tanácsokért térnek be a látogatók. MI minden ilyen esetnek örülünk, és azt sem bánjuk, ha egy egy szombaton csak két-három vásárló nyitja ránk az ajtót. Őket ugyanis sikerül elégedetté tennünk!

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj