XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/10/19/muveszeti-forum-az-ujlipotvarosi-klub-galeriaban/

Témák A-Z

Művészeti fórum az Újlipótvárosi Klub-Galériában

ARCHÍV | 2018. október 19. - Frissítve Kulturális hírek

Október 18-án kötetlen hangulatú találkozó keretében találkoztak egymással az önkormányzat és kulturális intézményeinek vezetői, valamint a kerületben élő és alkotó írók, költők, festők, könyvkiadók, és más művészeti ágak képviselői. Az összejövetel célja – a hagyományoknak megfelelően – a kölcsönös tájékoztatás és tájékozódás, a személyes kapcsolatok ápolása, bővítése volt.

Az eszmecserén az önkormányzatot dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, Takács Ferenc a Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottság elnöke, Arató György főépítész és Bubics Ádám, a SKULT13 Kft. igazgatója képviselték. A megjelentek üdvözlését követően dr. Tóth József polgármester rövid áttekintést adott a kerület elmúlt egy esztendejének tapasztalatairól, az önkormányzat tevékenységéről, eredményeiről, és terveiről. A polgármester többek között említést tett a kerületben folyó, kiemelkedő mértékű ingatlanfejlesztési tevékenységről, majd vázolta az infrastukturális, egészségügyi, szociális és kulturális területen végzett munka fontosabb összetevőit. –Egy esztendővel ezelőtt beszámoltam önöknek arról, hogy megnyitottuk a fővárosban egyedülálló, önkormányzati beruházásban létesített CT és MR Diagnosztikai Centrumunkat – mondotta dr. Tóth József. – Az elmúlt esztendőben 4050 vizsgálat elvégzésére került sor, az új készülékek a betegellátás meghatározó eszközeiként működnek.

Kerületünk lakossága díjmentesen, két-három hetes határidőn belül sorra kerül, miközben például Tatabányán ezekben a napokban jövő év áprilisára jegyzik elő az MR vizsgálatra várakozó betegeket. Kulturális területen az elmúlt hónapok talán legnagyobb eseménye a megújult Láng Művelődési Központ átadása volt. A retró jegyében elvégzett beruházás a legkorszerűbb technikával felszerelt közösségi terekkel gyarapította kerületünk kulturális agóráit, miközben sok elemében emlékeztet az elmúlt évtizedekre is. Közművelődési területen az önkormányzat évenként 4000 rendezvénnyel járul hozzá az itt élők művelődéséhez, kikapcsolódásához. 8000 sportrendezvény, az Újlipótvárosi Galériában megrendezett 5 nagyszabású tárlat, a Városház Galéria kiállításainak sora, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ 239 rendezvénye, 94 színházi előadás, 21 könnyűzenei és jazz koncert, a Gyermek és Ifjúsági Ház programjai, Lakóközösségi Napok sorozata, Nyáresti Koncertek a Szent István parkban, Nemzetiségi Fesztivál, és számos más, nagyszabású kulturális program állt a városrészben élők rendelkezésére. Szobrot állítottunk Göncz Árpádnak, neves művészekkel gyarapodott díszpolgáraink sora és a minap avattuk fel a kitűnő festőművész Angyalföldi Szabó Zoltán síremlékét az Újköztemető művészparcellájában.

Végezetül dr. Tóth József polgármester köszönetet mondott a kerületben élő alkotóművészek együttműködéséért, az önkormányzathoz eljuttatott javaslataikért, a városrész hétköznapjait megörökítő alkotásaikért, és további konstruktív együttműködést kért és ígért a közös célkitűzések megvalósítása érdekében. A továbbiakban a megjelent alkotók mondták el a kerület fejlődésével, közérzetük alakulásával kapcsolatos véleményüket, tapasztalataikat, és tették fel kérdéseiket, amelyekre az önkormányzat és intézményeinek vezetői adtak választ.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj