XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/10/13/65-szuletesnapjat-unnepelte-meseskert-tagovoda/

Témák A-Z

65. születésnapját ünnepelte a Meséskert Tagóvoda

ARCHÍV | 2018. október 13. - Frissítve Nevelés - oktatás

Október 12-én bensőséges hangulatú rendezvény keretében került sor a Kassák Lajos utca 17. szám alatt működő Meséskert Tagóvoda 65. születésnapjának megünneplésére. Az eseményen megjelent a képviselő-bizottság több tagja, a Szociális Egészségügyi és Művelődési bizottság elnöke és tagjai, ott voltak a kerületi szociális és gyermekintézmények, a szülői szervezetek és az intézménybe járó gyerekek szüleinek reprezentánsai is.

Dr. Tóth József polgármester levélben üdvözölte a jubiláns óvoda munkatársait és az egybegyűlteket, az önkormányzat vezetőjének ünnepi gondolatait tartalmazó levelet Kovács Dóra, a Meséskert Tagóvoda olvasta fel az ünneplőknek. –Önkormányzatunk az elmúlt esztendőkben új értékeket teremtett, miközben hangsúlyt helyezett az épített és a természeti környezet összehangolt fejlesztésére, harmóniájának megteremtésére. Városfejlesztési stratégiánk a fenntartható fejlődés, az értékőrzés, az innováció, a gondoskodás és az esélybiztosítás elvére, értékeire épül.

Programjainkat a XIII. kerületi lakosok elvárásaira, érdekeire figyelemmel dolgozzuk ki, mindennapi munkánkat e célok teljesülése érdekében végezzük. Az itt élők közül kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekekre. Nagyon fontosnak tartjuk a bölcsődei és óvodai hálózat fejlesztését. A kerület fejlődésének eredményeként értékeljük a növekvő lakosságszámot és a születések számának növekedését is. Az utóbbi években stabilan 1 000 felett van a születések száma. A 2018/2019-es nevelési évet a fenntartásunkban lévő óvodákban 900 hároméves gyermek kezdte meg szeptember 3-án. Az óvodákba a felvétel folyamatosan történik, így az elmúlt néhány hónapban is folyamatosan érkeztek a 3. életévét betöltött gyermekek, hogy átlépjék az óvoda kapuját.

Az Egyesített Óvoda jelenleg 3769 férőhellyel rendelkezik, ami 2010 óta 1502 bővítést jelentett. Folyamatosan vizsgáljuk az ellátórendszer működését, és megteremtjük annak feltételét, hogy valamennyi valós felvételi igényt ki tudjuk elégíteni. Az intézményhálózat infrastrukturális fejlesztése mellett hangsúlyt helyezünk arra, hogy szociális és köznevelési intézményeink az egységes vezetéssel és irányítással hatékony és költségtakarékos szolgáltatásokat nyújtsanak. A szülők elégedettsége és intézményeink változatlan népszerűsége a nevelőmunka magas színvonalát igazolják – írta az alkalomra készült üzenetében dr. Tóth József polgármester, majd végezetül további eredményes munkát, elégedett családokat, boldog és kiegyensúlyozott gyermekeket kívánt a születésnapját ünneplő intézménynek.

A polgármester levelének felolvasását követően a tagóvoda vezetője, Czvetits Rita ünnepi köszöntőjére került sor. Az intézményvezető az óvoda létrejöttének esztendejétől, 1954-től idézte fel a gyermekintézmény történetének legfontosabb eseményeit, majd részletesen szólt a Meséskert Tagóvoda mai helyzetéről, az intézményben folyó pedagógiai munkáról. Kiemelte, hogy az óvoda Európa egyik legkorszerűbb épületében működik, amely minden tekintetben megfelel a passzív házzal szemben támasztott követelményeknek. –A korszerű kivitelezésnek köszönhetően a gyermekek számára sokrétű tárgyi feltétel áll rendelkezésre: kombinált mászókák, fészekhinták, csodálatos tetőtéri játszóeszközök, sószoba, színpad, tágas és jól felszerelt tornaterem, természetes fénnyel megvilágított gyermeköltözők és csoportszobák. A tagóvoda elnyerte a Zöld Óvoda és a Madárbarát Óvoda címeket, a gyermekeket egészséges életmódra és környezettudatosságra nevelik. A kéttannyelvű program keretében 2015 óta , jelenleg 6 csoportban folyik az angol nyelv tanítása, angol anyanyelvű lektor biztosításával. Az intézmény munkatársai szorosan együttműködnek a szülőkkel, akik kezdeményezésére alapítványt hoztak létre az óvodai kirándulások és más közösségi programok támogatásához.

Czvetits Rita intézményvezető ünnepi beszédének elhangzását követően a gyermekek ünnepi műsora következett, a későbbiekben pedig az önkormányzat ajándékaként tortát, és egy-egy színezőt kaptak a Meséskert Tagóvoda óvodásai.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj