XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/09/20/bringas-reggeli-az-iden-masodszor/

Témák A-Z

Bringás reggeli – az idén másodszor

ARCHÍV | 2018. szeptember 20. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

Szeptember 20-án idén már másodszor szervezte meg önkormányzatunk  a 2012-ben útjára indított  bringás reggeli legújabb eseményét, amely az Autómentes Nappal, és az Európai Mobilitás Héthez kapcsolódó helyi eseményekkel együtt szerves részét képezi a Kerületi Környezetvédelmi-fenntarthatósági programnak. 

A szervezők ezúttal is három helyszínen: a Szegedi úti szakorvosi rendelőintézet előtt, a Lehel csarnoknál a Bulcsú utca – Váci út sarkán, és a Jászai Mari tér rakpart felé eső szakaszán várták reggel 07.00 órától  09.00 óráig a kerékpárral közlekedőket, hogy egy könnyű, és egészséges reggelivel tegyék kellemesebbé a bringázással induló napot.

A kerékpárral munkába igyekvők mellett szép számmal akadtak olyan reggelizők is, akik elektromos, vagy emberi erővel hajtott rollerrel illetve elektromos kerékpárral  vesznek részt a közúti közlekedésben. A legfiatalabb környezettudatos vendég egy zöld lábhajtásos pro-kerékpár nyergéből kipattanó, óvodába igyekvő kisfiú volt, aki édesanyjával a Lehel Csarnoknál vette át az erőt és egészséget adó dobozos gyümölcslét, a ropogós péksüteményt, és a mosolygó almát.

A vidám hangulatú bringás reggeli megihletett néhány tréfás kedvű kerékpárost is: egyikük szalonnás tojásrántottát szeretett volna lakmározni, egy láthatóan kocakerékpáros férfiú a bizonyos fogyasztói rétegekben népszerű,  „csavaros kiflinek” becézett vegyes gyümölcs, gyomorkeserű, szilva, és ki tudná felsorolni, hogy milyen más fantázianeveken forgalmazott szesztartalmú italt hiányolta, és olyan is akadt, aki a bringás ebéd időpontjáról, és menüjéről szeretett volna informálódni.

A szervezők és a közreműködők tapasztalatai szerint a kerékpárral közlekedők száma érzékelhetően megnövekedett napjainkra, ami nem csak a tömegközlekedési viteldíjak megtakarítására irányuló lakossági igény kifejeződésére, hanem az egészséges életmód népszerűbbé válására vezethető vissza.  A kedvező tapasztalatok sorát gyarapítja az is, hogy minden korábbinál  több kerékpáron volt látható a rendőrségi regisztrációt bizonyító matrica és gravírozás, ami egyértelműen hozzájárul a tulajdonosok vagyonbiztonságának javításához.

Kilenc órára mindhárom helyszínen kiürültek a pultok, minden reggeli csomag gazdára talált. A késve érkezők mindössze azzal vigasztalhatták magukat, hogy jövőre is folytatódik a bringás reggelik sorozata, és amit ezúttal elmulasztottak, azt jövőre bepótolhatják.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj