XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/09/18/atadtak-gardonyi-felujitott-udvarait/

Témák A-Z

Átadták a Gárdonyi felújított udvarait

ARCHÍV | 2018. szeptember 18. - Frissítve Oktatás

Szeptember 18-án, bensőséges hangulatú ünnepség keretében, dr. Tóth József  polgármester, Holopné Schramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármesterek, a képviselő-testület több tagja, több önkormányzati intézmény, az iskola tanári kara, a szülők képviselői és a tanuló ifjúság jelenlétében átadták rendeltetésének a Gárdonyi Géza Általános Iskola játszó-, és sport udvarait.

Az eseményt megnyitva Katona Gabriella igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, beszédében összefoglalva az udvar felújításához vezető út legfontosabb állomásait. – „Miénk az udvar” program néven a tanintézet szülői munkaközössége 2016. óta gyűjtött adományokat az iskola udvarának fejlesztésére.

Az összegyűlt négymillió forint nem lett volna elegendő a tervezett munkálatokra, ezért örömmel fogadtuk, hogy a kerületi önkormányzat ügyünk mellé állt.

A képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat 40 millió forinttal járult hozzá a két különböző célú udvarrész korszerűsítéséhez, teljes felújításához, amelyek immár minden igényt kielégítenek, ami a tanulók óraközi szünetekben történő kikapcsolódásához, és a tornaórák, sportfoglalkozások lebonyolításához szükséges –mondotta az igazgató.

Végezetül Katona Gabriella köszönetét fejezte ki azoknak a szülőknek és pedagógusoknak, akik kezdeményezően és fáradságot nem ismerve szervezték a gyűjtést, valamint az önkormányzat vezetésének, és a képviselő-testületnek nagylelkű támogatásukért, a beruházás finanszírozásáért és lebonyolításáért.

Dr. Tóth József polgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy az iskolák államosításáig az önkormányzat évi 800 millió – 1 milliárd 200 ezer forint közötti összeget költött az iskolák felújítására, és több százmillió forintot fordított a karbantartások elvégzésére. –Amikor átadtuk az állami fenntartónak tanintézeteinket, egyúttal átadtuk részükre az összes iskolaudvar, és három teljes iskolaépület felújítására kidolgozott dokumentációkat, terveket is. Mindez feleslegesnek bizonyult, mert az állam az elmúlt években nem költött iskoláinkra. Mindezek alapján elmondható, hogy az államosítás kárt okozott a kerület tanuló ifjúságának, pedagógusaiknak, és építészeti értékeink megőrzésének is.

A most átadott fejlesztés a közösségi összefogás eredménye. A szülők és a pedagógusok kezdeményezését felkarolva elkészítettük a munkálatokhoz szükséges látványtervet, kiviteli dokumentációt, kivitelezőt kerestünk a feladatok elvégzéséhez, és mindvégig figyelemmel kísértük a szakemberek munkáját. Ennek eredményeként mintegy 1100 négyzetméter udvarfelület megújítására került sor, korszerű játszóeszközöket, ugró pályát, kosár-, és kézilabda pályát hoztak létre az építők, ami kielégíti a XXI. század követelményeit. Kívánom – mondotta végezetül dr. Tóth József polgármester –, hogy a gyerekek kellemes és hasznos órákat töltsenek majd iskolájuk megújult udvarán, pedagógusaik pedig örömmel éljenek az új eszközök által nyújtott lehetőségekkel. Ünnepi beszédét követően a polgármester 15 kosárlabdát, és 15 tornaszalagot ajándékozott az iskolának, amit a tanulók képviselői vettek át.

Az ünnepi eseményt előbb a tanulók által bemutatott, az iskola névadójára utaló hatalmas G betű megformálása, majd ritmikus sportgimnasztika bemutató, végezetül pedig Katus Attila világ-, és Európa bajnok sportoló aerobik foglalkozása zárta, amelyen az iskola teljes tanulói csapata részt vett, felavatva a Gárdonyi Géza Általános Iskola vadonatúj, öntött gumival burkolt sport udvarát.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj