XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/09/17/kerekparozo-kerulet/

Témák A-Z

Kerékpározó kerület

ARCHÍV | 2018. szeptember 17. - Frissítve Közlekedési hírek

Szeptember 15-én, az Európai Mobilitási Hét előnapján, a Kárpát utcai Duna Korzón rendezte meg a kerületi önkormányzat, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület és a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete Kerékpározó kerület című rendezvényét, amely gazdag programot kínált a helyszínen megjelent kerületi lakosoknak.

A hagyományoknak megfelelően az esemény lebonyolításában ezúttal is közreműködött a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, Budapest Főváros XIII. Kerületi Közterület-felügyelet, az Angyalföld Polgárőr Szervezet, a Prevenciós Központ, és több más önkormányzati intézmény aktivistái is.

Az önkormányzat képviseletében Borszéki Gyula alpolgármester üdvözölte a megjelenteket, emlékeztetve arra, hogy a „Kerékpárosbarát település” díjat ismételten elnyert önkormányzat évek óta jelentős ráfordításokkal támogatja a kerékpáros kultúra terjedését, a szükséges infrastruktúra fejlesztését. Az alpolgármestert követően dr. Paál Péter György rendőr ezredes, a kerületi rendőrkapitányság vezetője lépett a mikrofonhoz, és felhívta a résztvevők figyelmét a közúti közlekedési szabályok fokozott betartásának szükségességére, a balesetek megelőzésének fontosságára, valamint a kerékpárok rendőrségi megjelölésének, nyilvántartásba vételének helyszíni lehetőségére.

Magócsi Zoltán nyugállományú ezredes, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület alelnöke a közreműködők nevében köszönetet mondott az önkormányzatnak a kerékpárosoknak nyújtott sokoldalú támogatásért, majd megkezdődött a vidám vetélkedőből, ügyességi próbákból, és közös kerékpározásból álló program, amelynek végén értékes díjakat és kerékpáros felszerelési tárgyakat vehettek át a legfelkészültebb, legügyesebb és leggyorsabb kerékpárosok.

A nap folyamán a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársa, Takács Judit rendőr alezredes érdekes előadást tartott a kerékpárok lopás elleni védelmének lehetőségeiről, és a közlekedésbiztonsági felszerelésekről. A rendőrkapitányság munkatársai a jelentkezők kerékpárjait matricával, gravírozott jelöléssel látták el, és nyilvántartásba vették a megjelölt kerékpárokat.

Azok a bicajosok, akik itt szembesültek valamelyik, jogszabályban előírt kötelező kerékpár tartozék hiányával, a helyszínen pótolhatták a hiányt.A közös kerékpártúra megkezdése előtt hasznos és érdekes tanácsokat kaphattak azok a résztvevők is, akik valamilyen allergiás problémával küszködnek. A 14 kilométeres közös kerékpározás biztonságos lebonyolításáról a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség gondoskodott: bizonyára ez is közrejátszott abban, hogy a nap rendkívüli esemény nélkül zárult, és kellemes benyomásokat idézve vonulhat be a 2018 nyári-őszi önkormányzati rendezvények emlékei közé.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj