XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/09/14/koztisztasagi-forum-ujlipotvarosert/

Témák A-Z

Köztisztasági Fórum – Újlipótvárosért

ARCHÍV | 2018. szeptember 14. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

Szeptember 13-án a kerületi önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. szervezésében Köztisztasági Fórumra került sor a Váci úti Civilek Háza tanácstermében, ahol a kerület civil szervezeteinek, vállalkozóinak, a társasházi közös képviselőknek, és lakosságának reprezentánsai cserélték ki az Újlipótváros tisztábbá, szebbé tételére vonatkozó javaslataikat, észrevételeiket a fórum szervezőivel.

Az eseményen részt vett a képviselő testület több tagja, dr. Bujdosó Sándor, az önkormányzat jegyzője, megjelentek a kerületi közterület-felügyelet, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a Lehel Csarnok Élelmiszerkereskedelmi Központ, valamint a polgárőrség és a Lokálpatrióták Egyesületének  vezetői, illetve  munkatársai is. Az egybegyűltek meglepetésére nem képviseltette magát a lakossági konzultáción a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., amelynek a kerület köztisztaságával kapcsolatos tevékenységéről szóló, 2018. júniusi  tájékoztatóját – mint emlékezetes – nem fogadta el az önkormányzat képviselő-testülete.

A fórumot Borszéki Gyula alpolgármester nyitotta meg, majd a közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója  dr. Palatka Lívia adott tájékoztatást azokról az erőfeszítésekről, amelyeket a Zrt., a kerületi közterület-felügyelet, a kerületi rendőrkapitányság, az FKF Zrt. és a velük együttműködő lakossági önkéntesek és civil szervezetek tettek a Hollán Ernő sétálóutca és tágabb környezete köztisztasági helyzetének javításáért.

A tájékoztatót követően a jelenlévő önkormányzati intézmények, civil szervezetek, valamint a helyi vállalkozók, a rendőrség és a lakosság képviselői mondták el véleményüket, osztották meg tapasztalataikat a városrész tisztaságáról, és számos javaslat is megfogalmazódott a továbblépés lehetőségeit, irányait, az együttműködő partnerek bővítésének esélyeit illetően.

Az elhangzottakat Borszéki Gyula alpolgármester összegezte, záróbeszédében megvonva a Lakossági Fórum mérlegét, hasznosnak, előremutatónak, és folytatásra érdemesnek minősítve az érintett intézmények, szervezetek és a lakosság konzultációját.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj