XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/09/13/14-kismama-kapott-ecdl-start-bizonyitvanyt/

Témák A-Z

14 kismama kapott ECDL Start bizonyítványt

ARCHÍV | 2018. szeptember 13. - Frissítve Oktatás

Szeptember 13-án, a polgármesteri hivatal Barna termében megrendezett ünnepségen vehette át ECDL Start bizonyítványát az a 14 kismama, aki az önkormányzat által indított ingyenes tanfolyamon szerezte meg a jogszabályban előírt képesítést. Az eseményen, amelyen megjelent Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, a tanfolyam oktatói Juhász Gizella és Barna Krisztián, valamint Pappné Vőneki Erzsébet, a képzés szervezője is, dr. Tóth József polgármester köszöntötte a végzősöket.

A polgármester ünnepi beszédének bevezetőjében rövid áttekintést adott a városrész fejlődéséről, majd részletesebben szólt a kisgyermekes családok részére biztosított sokféle önkormányzati támogatási formáról. –2011-ben döntött úgy a képviselő-testület, hogy a kismamák számára lehetővé tesszük ingyenes ECDL Start bizonyítvány megszerzését. Az előző tanfolyam végén, áprilisban adtuk át a 178. ECDL jogosítványt – ma újabb 14 átadására kerül sor. A 2011. évi kezdés óta lezajlott 14 tanfolyamot 210 fő kezdte el, közülük 192 főnek sikerült teljesítenie az előírt követelményeket (91%). 4 modulos ECDL Start bizonyítványt szerzett eddig ingyenesen 166 fő, 7 modulos ECDL bizonyítványt pedig 26 fő vehetett át a sikeres vizsgát követően. Idén tavasszal 15 fős csoporttal indult a legutóbbi kezdő tanfolyam, a csoportból egy kivétellel mindenki sikeres vizsgát tett.

A kismamák közül  7 fő kért és kapott gyermekfelügyeletet a Napraforgó Bölcsődében a foglalkozások idejére. A korábban végzett kismamák kérése volt, hogy a bonyolult adatbázis-kezelés modulra biztosítsunk több időt, így a most végzettek számára a 4 + 3 modulos képzés keretében szeptembertől 2019. februárig az eddigi 90 óra mellé +110 órát biztosítunk, mely az önkormányzatnak évi 1,7 millió Ft-os költséget jelent.

Tapasztalataink szerint a tanfolyamnak is köszönhetően többen találnak új vagy a korábbinál jobb állást –mondotta dr. Tóth József polgármester. –A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a kisgyermekes családoknak biztosított támogatási formák – mint az életkezdési támogatás, a kedvezményes kismama utazási igazolvány, a fecskeházi lakások, a lakásvásárláshoz biztosított kedvező önkormányzati hitel, stb. –, a Tücsöktanyában már jól bevált  példa alapján  az Újlipótvárosban is Mama – Baba Klubot hoz létre, ahol szakemberek bevonásával segíti a kisgyermekes családokat.

Örülök – mondotta végezetül a polgármester –, hogy a tanfolyammal az ECDL Start bizonyítvány megszerzésének a lehetőségét nyújthattuk Önöknek. Elismerésemet fejezem ki szorgalmukért és kitartásukért, s gratulálok a megszerzett bizonyítványhoz, melyet most nagy örömmel adok át. Fogadják mellé ajándékunkat, egy kerülettörténeti könyvet.

Dr. Tóth József köszöntőjének elhangzását követően a polgármester átadta a végzősöknek a tanfolyam elvégzését és a sikeres vizsgát bizonyító oklevelet.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj