XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/09/05/mozgaskorlatozott-alkotok-munkai-varoshaz-galeriaban/

Témák A-Z

Mozgáskorlátozott alkotók munkái a Városház Galériában

ARCHÍV | 2018. szeptember 05. - Frissítve Kulturális hírek

Régi hagyományt folytatva ebben az esztendőben is önálló kiállításon mutatják be kézműves alkotásaikat a XIII. Kerületi Mozgássérültek Szervezetének tagjai. A szeptember 5-től október 5. napjáig, a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási idejében látogatható tárlaton szebbnél szebb hímzéseket és szőtteseket tekinthetnek meg az érdeklődők.

A dr. Tóth József polgármester, Borszéki Gyula alpolgármester, Kogon  Mihály, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnöke, valamint az alkotók és  nagyszámú érdeklődő jelenlétében megrendezett megnyitó ünnepségen Holopné Schramek Kornélia alpolgármester méltatta a kiállított kézműves alkotásokat, és a XIII. Kerületi Mozgássérültek Szervezetének a kerület kulturális életét gazdagító, a szervezet tagjainak életét, hétköznapjait kiteljesítő tevékenységét.

–Önkormányzatunk a legfontosabb feladatai között tartja számon a kerületben működő civil szervezetek, közöttük a mozgássérültek szervezetének sokirányú és folyamatos segítését, támogatását. Ezek a szervezetek tevékenységükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy minden kerületi lakos megtalálja a neki legmegfelelőbb kollektívát, ahol élő közösség tagjaként válthatja valóra elképzeléseit. A most bemutatásra kerülő szőttesek, hímzések, horgolt és más technikákkal előállított alkotások egyedisége nem csak gyönyörködtet, de  egyúttal emlékeztet  a hagyományok őrzésének fontosságára, értékeink felmutatásának jelentőségére is. A kiállítás címe: Öltések közt az idő, a spanyol írónő, Maria Duenas világszerte nagy sikerrel fogadott könyvének címét idézi. Arra emlékeztet bennünket, hogy a kézimunkák is alkalmasak az ember alkotóerejének kifejezésére, a teljes élethez vezető út bejárására, elérésére –mondotta Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, az érdeklődők figyelmébe ajánlva a kiállítás anyagát.

A megnyitó elhangzását követően Kogon Mihály, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnöke lépett a mikrofonhoz, és köszönetet mondott a kerület vezetőinek és önkormányzatának a mozgássérültek felé irányuló folyamatos érdeklődésükért, bizalmukért és támogatásukért.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj